GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Haziran 2016 Pazartesi 15:55

AK Partili Meclis Üyesi Başkan’ın hediyesini geri gönderdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim CHP’li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın adresine gönderdiği bayram hediyesini iade etti. Büyükkesim, “İnadına yaşıyoruz” isimli tabloda yer alan ifadeleri beğenmediğini söyledi.

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar Ramazan Bayramı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan tüm meclis üyesi ve başkanların ev adreslerine hediye gönderdi. Hediyeyi açan meclis üyeleri Akpınar’ın imzasını taşıyan tablo ile karşılaştı. Tabloda, ‘Barış dolu bir Haziran umuduyla’ yazarken “İnadına Yaşıyoruz” vurgusu yapıldı.

Tabloda ayrıca, “Aşkın şiiriyiz, Mustafa Kemaliz, Nazımız, Korkusuzuz, Silahsızız, Cesuruz, Berkin’iz, Çocuğuz, Anneyiz biz isyanız,  Pir Sultan’ız, efsaneyiz. Sokağız biz, Halkız” cümlelerine yer verildi.

Akpınar’ın hediyesinin ulaştığı isimlerden birisi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Kemal Büyükkesim ise iade edeceğini söyledi. Büyükkesim, “Evime gelen paketi açtığımda bunu gördüm. Hediyeleşmek ve Ramazan nedeniyle bayram tebliği anlamına gelecek kart ya da hediyeler göndermek güzel bir şey. Fakat bir belediye başkanı tarafsız olması gerekirken toplumu kutuplaştıran ve ayrıştıran ifadelerin yer aldığı tabloyu bana göndermiş. Belediyenin paralarının nelere harcandığını ayrıca sormak lazım. Kamu kaynakların boşa harcanmasından çok içinde bulunduğumuz hassas bir süreçte bu durumun daha da kaşınması ve kutuplaşma ortamının körüklenmesidir. Kimsenin Mustafa Kemal ile derdi yok. Bizim de sorunumuz yok. Biz de bu ülkede yaşayan, İzmir gibi çağdaş, aydınlık kentte siyaset yapan insanlarız. Nazım Hikmet’in yanında Necip Fazıl’ı da görmek isterdim. İnsanları ayrıştıracak bir hediye bir kentin yerel yöneticisine yakışmaz. Hediyeyi geri göndereceğim” dedi.