GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Kasım 2017 Cumartesi 14:54

AK Partili Kocabıyık, Kütahyalı’ya sahip çıktı... 'En az benim kadar...'

AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık, Kütahyalı’nın Beyaz TV’de sarf ettiği skandal açıklamalar sonrasında kendine ait sosyal medya hesabından, “Olan şey tamamıyla dikkatsizlik ve meslek kazasıdır. Yaptığı bir dil hatasından dolayı böyle ağır hakaretlere uğraması büyük haksızlıktır” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Rasim Ozan Kütahyalı’nın Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol Programı’nda kullandığı sözler nedeniyle kovulmasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Kütahytalı’nın programda sarf ettiği cümleler Türkiye’de infiale sebep olmuştu. Kamuoyunda yoğun tepkiyle karşılanan açıklamalar sonrasında kanal yönetimi Kütahyalı’nın programla ilişkisini kesmişti.

Cinsiyetçi, ırkçı karşılanan sözler sonrasında AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık kendine ait Twitter hesabından attığı mesajlarla Kütahyalı’yı savundu.

Kocabıyık, “Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnak kardeşlerimizle hiçbir sorunu yoktur. Kendisi geçmişteki Boşnak kurtuluş mücadelesine destek vermiş birisidir. Buna ben şahidim. Olan şey tamamıyla dikkatsizlik ve meslek kazasıdır. Rasim Ozan İzzet Begoviç’in hayranı bir gazetecidir. Nasıl Boşnak düşmanı olur? Yaptığı bir dil hatasından dolayı böyle ağır hakaretlere uğraması büyük haksızlıktır. Rasim olaya çok üzüldü ve samimi olarak özür diledi. Daha ne isteniyor ondan? Tekrar ediyorum. Rasim Ozan en az benim kadar Boşnak sevgisiyle dolu birisidir. Ona yüklenerek millet düşmanlarının ekmeğine yağ sürdüğümüzü unutmayalım” dedi.