GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Ağustos 2022 Cumartesi 09:28

AK Partili Kırkpınar’dan Neptün Soyer’e destek!

KÖY-KOOP İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer’in Tarım Organize Sanayi Bölgeleri'nde küçük üreticinin birlik bazında bile temsil edilmemeleri ile ilgili yaptığı açıklamayı değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar "Tarıma Dayalı İhtisas OSB’lerinin içinde başarılı kooperatiflerimizin de bir taraf olmasından yanayım ben. Netice itibari ile onlarda kooperatifler üzerinden bu ülkenin tarımına hizmet etmek istiyoruz. Eğer bu alanlar içinde başarılı kooperatiflerin yer alması konusunda bir durum söz konusu olursa ben desteğimi açık ve net bir şekilde veririm" dedi.

EGEDESONSÖZ - Türkiye genelinde birçok defa tartışmalara neden olan ve küçük üreticinin sitemde bulunduğu Tarım OSB’leri için AK Partili Yaşar Kırkpınar dikkat çekici bir açıklamada bulundu.

KÖY-KOOP İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer’in Tarım Organize Sanayi Bölgelerinde küçük üreticinin birlik bazında bile temsil edilmediğini belirterek sitemde bulunduğu ve “Binlerce üreticiyi temsil ediyoruz. Tarım OSB oluşumlarında küçük üreticinin de temsil edilmesi gerekir” ifadelerini kullandığı konuyu değerlendiren AK Partili Kırkpınar, Soyer'e destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

NİHAİ HEDEFİMİZ BAŞARILI KOOPERATİFLERİN VAR OLMASI
SONSÖZ TV’de konuşan Kırkpınar, ülke olarak kooperatif sürecini tam olarak başaramadıklarını belirtirken, “Bizim en önemli projelerimizden bir tanesi Türk tarımını koruyup kollanması için hem ihtisaslaşmış OSB’lerin hayata geçirilmesi hem de sözleşmeli tarımın yapılması ve bu ürünün pazarlanacağı ortamın ulaşması. Türkiye’de bu pazara çok ihtiyaç var. Bizim bu yöntemi seçiyor olmamızın nedeni, ülke olarak kooperatifleşmeyi beceremedik. Bugün Avrupa'ya gittiğimizde orada ciddi kooperafileşme olduğunu ve bunu başardıklarını görüyoruz. Biz de buna destek olmak için, buna devletin büyük bir katkısını ve desteğini koymak için Tarıma Dayalı İhtisas OSB’lerini geliştirdik. Nihai hedefimiz başarılı kooperatiflerin var olması. Tarıma Dayalı İhtisas OSB’lerinin içinde başarılı kooperatiflerimizin de bir taraf olmasından yanayım ben. Netice itibari ile onlarda kooperatifler üzerinden bu ülkenin tarımına hizmet etmek istiyoruz. Eğer bu alanlar içinde başarılı kooperatiflerin yer alması konusunda bir durum söz konusu olursa ben desteğimi açık ve net bir şekilde veririm” dedi.