GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Temmuz 2021 Perşembe 17:20

AK Partili Kaya ‘sabotaj’ dedi ve Soyer’e sordu: İzmir’in uçağı nerede?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Türkiye’nin birçok noktasında başlayan orman yangınları ile ilgili sabotaj iddiasında bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2019 yılındaki büyük yangını sonrası alması amaçlanan yangın uçağı ile ilgili de konuşan Kaya, “Sayın Soyer uçak alacaktı, ne oldu? Para toplayacaktı, şu kadar fidan dikecekti, rakamlar ortaya koydu, ne yaptı büyükşehir?” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu oldu.

Aynı anda ülkenin birçok noktasında başlayan orman yangınları gündem konusu oldu. Akdeniz ve Ege’de art arda çıkan orman yangınlarında bulunan sabotaj iddiasıyla ilgili konuşan Kaya, “İzmir’de meydana gelen geçmişteki yangınlarını PKK üstlenmişti. Ankara’da yakalanan kişi de PKK sempatizanı bir isim. Çok detaylı bilgi sahibi değilim ama birbirine yakın illerde ardı ardına çıkan yangınlar sabotaj ihtimalinin dikkate alınması gerektiğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in geçmişte İzmir'de çıkan orman yangınlarından sonraki vaatlerini hatırlatarak, “Hatırlayın, Sayın Soyer uçak alacaktı ne oldu? Para toplayacaktı, şu kadar fidan dikecekti, rakamlar ortaya koydu, ne yaptı büyükşehir? Meclis toplantısını orada yaptı. Sayın Soyer’in her yaptığı iş gibi hep popülist bir şekilde yaklaşım var; yaptığı işin sonuçlarını değerlendirmiyor. Sonuca nerede, nasıl bağlanır diye düşünmüyor. Orada da bir dünya hadise ortaya koydu. Meclis toplantısını orada yaptı. Şu kadar ağaç dikeceğiz, uçak alacağız dediler, yardım alamıyorum dedi, hukuk mezunu hukuku da bilmeden… Yardım toplama kanunundan da haberdi, sonraki süreçte öğrendi.

Şöyle bir baktığımızda yapılan Soyer’in yaptığı hiçbir iş yok o bölgede. İzmir’in uçağı nerede? Hepsi hikaye, her işi gibi. Bizim temel eleştirilerimizin başında bu geliyor Soyer’e. Bir konu geliyor hemen bir mavi boncuk. Bunu yapalım, bu çok güzel, hemen tabi ki dediği 100 mesele konuşabiliriz. Başlangıç güzel icraat sıfır. Sayın Eski Başbakanımız Binali Yıldırım’la Öğretmenler Günü’nde çok büyük bir kampanya yaptık. Şimdi geçerken görürsünüz; o fidanlar artık yeşermeye başlıyor. Yanan ormanların yerine CHP yapıyormuş otelleriı, gördük Çanakkale’de. Çanakkale’de CHP’nin ‘Kaz Dağları’ deyip, neler yaptığını gördük. Bizim dönemimizde böyle bir şey olma ihtimali yok. Zaten bunu bağlayan anayasa var. Bizim hemşerilerimizde görüyorlardır, yanan alanların tamamında fidanlar dikildi büyümelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.