GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Aralık 2022 Perşembe 19:40

AK Partili Kaya itiraz sayısını açıkladı… ‘İstemezükçüler kaybetti, kazanan İzmir oldu’

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden Buca Cezaevi alanı ile ilgili yapılan planlara dair itirazların sayısını açıkladı. Kaya, “Buca nefes aldı, AVM'ci istemezükçüler kaybetti! Kazanan İzmir oldu” dedi

EGEDESONSÖZ – Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi sonrasında alanın ne olacağı ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Alanın ne olacağına dair planlarla ilgili olarak AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden planlara gelen itiraz sayısını açıkladı. Planlara toplamda bin 668 itiraz geldiğini söyleyen Kaya, “Buca nefes aldı, AVM'ci istemezükçüler kaybetti! Kazanan İzmir oldu” dedi.

Kaya’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

Yıkılan Buca Cezaevi planlarına itiraz edilmesi için Tunç Soyer, CHP ve HDP İl Başkanlıkları, istemezükçüler, günlerce Bucalı ve İzmirli hemşehrilerimize çağrı yaptılar.

AVM'cilerin yalanlarına inanmayan, bize güvenen hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum.

4 milyon 425 bin nüfuslu İzmir'imizde, 500 bin 963 nüfusa sahip olan Buca'mızda, bu çağrılar sonucu plana yapılan toplam itiraz sayısı sadece bin 668 oldu.

Yılların hayali, Buca'mızın en büyük sorunlarından biri olan Cezaevini hep birlikte kaldırdık ve yıktık.

AVM planını kaldırıp, bir m2'si bile özel kullanıma açılmadan, tamamı kamuda kalan, kamunun ve vatandaşlarımızın sosyal donatı alanı, yeşil alan, yol, okul, otopark, rekreasyon alanı olarak kullanımına açtık. Buca nefes aldı, AVM'ci istemezükçüler kaybetti!Kazanan, İzmir oldu.