GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Ocak 2023 Salı 09:42

AK Partili Kaya, İnciraltı Planlaması’nda son durumu anlattı: Belki yarın, belki yarından da yakın!

Şehrin kronik sorunlarından birisi olan İnciraltı Planlaması’nda son aşamaya gelindiğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “İnciraltı’nda plana artık çok yakınız. Belki yarın belki yarından da yakın. Çok kısa sürede İncirlatı planları askıya çıkabilecek noktaya doğru geldi” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda İnciraltı ve Çeşme planlamalarındaki son durum hakkında bilgi verdi.

AZİZ BEY GİBİ DAVA AÇMAYACAĞINI SÖYLESİN
Uzun yıllardır çözümü için uğraşılan İnciraltı Planlaması konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan Kaya, “Keşke şehrin Büyükşehir Belediye başkanı takip etseydi. Partisindeki Murat Beyle ile de görüşsünler. Bizim yaptığımız her iş şeffaf. İnciraltı’nda 2 yıl kaybettirdi Tunç Soyer bize. 2019’da cezaevi için yaptığımız çağrıyı İnciraltı için de yaptık. Fikrini söylesin dedik, Aziz Bey gibi dava açmayacağını bakanlık ile görüşebileceğini söylesin dedik. 2 yıl konuşmadı ancak kamuoyu baskısı ile çıkıp konuştu. Sonra Balçova Belediyesi, bakanlık ile Büyükşehir toplantılarda bir araya geldi ve herkes kendi fikrini görüşünü ifade etmiş oldu” dedi.

Planın askı aşamasına geldiğini söyleyen Kaya, “Yıl sonu itibari ile çok şükür bu işin önünde engel kalmadı. İnciraltı’nda plana artık çok yakınız. Belki yarın belki yarından da yakın. Çok kısa sürede İncirlatı planları askıya çıkabilecek noktaya doğru geldi” şeklinde konuştu.

ÇEŞME PROJESİ, İZMİR'İN GELECEĞİDİR
Çeşme Planlaması’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aldığı tutumu eleştiren AK Partili Kaya şunları söyledi:

“Bakanlık bir çalışma grubu kurup Büyükşehir ve Çeşme Belediyesi’ni bu çalışma grubunun içine aldı mı? Aylarca toplantılar yapılmadı mı? Sayın Soyer bakanın yanında görüşünü belirtmedi mi? Ancak her zamanki gibi Tunç Bey marjinal gruplar ile birlikte çark etti. Yanlış bir şey varsa söyle. İzmir turizmi nasıl gelişecek? Yatak sayısını arttırırsan gelişecek. Biz 40 bin yatak ile kaç milyon turist umut ediyoruz. Antalya’da yatak sayısı 622 bine geldi. İzmir’de 80 bin yatak… Antalya ile İzmir’e baktığınızda kim avantajlarımızın daha az olduğunu söyleyebilir. Çıktı bakan açıkladı, 7 üniversiteden rapor alınmış… Şimdi çıkıp Buca’daki gibi bir görsel hazırlarla burası için de. Gerçek ortada, eser bitince görürler. Çeşme Projesi için de gerçek dışı görseller çıkardılar. Buca’daki işe benzer. Bu İzmir'in geleceği projelerden biri. Üstünde konuşur tartışırız.  CHP’li vekillerle de oturup konuşuyoruz. Bu soluğu mahkemede alacak iş değil. Biz tüm İzmirlileri sahip çıkmaya davet ediyoruz”