GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Kasım 2022 Çarşamba 08:34

AK Partili Kaya: İnciraltı'nda yeni yılda çözüm yolda!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya İnciraltı’nın planlanması konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında görüşmelerin hızlandığını söyledi. Kaya, “Bakanlığın ilgili iki genel müdürü geçtiğimiz günlerde bir araya geldiler. Yeni yıla konuyu çözmeyi planlıyoruz. Artık önümüzde çok uzun bir yol kalmadı” diye konuştu.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in uzun yıllardır kangren olan sorunları arasında yer alan İnciraltı’nın planlanması konusunda çalışmalar sürüyor.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Kültür Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen planlama çalışmaları bölgede tarım arazileri olduğu gerekçesiyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın görüşüne sunulmuştu. Bakanlık nezdinde bürokrat ve bakan değişikleri süreci aksatırken görüşmeler yeniden başladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya SONSÖZ TV’de gelinen son aşamayı ve gelişmeleri anlattı. Kaya şunları söyledi:

“İnciraltı planlanması ile ilgili çalışma son aşamada. İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun bey ile görüşüyoruz. Önümüzdeki kısa zaman içerisinde inşallah yeni bilgilendirmeler geçeceğiz. Hemşerilerimizin sabırsızlıklarını da anlıyorum ama şunu kabullenmek lazım, biz süreci baştan çok hızlı yönettik. Süreç çok hızlı gitti. O kadar kurumun görüşleri vs. Biz biliyorsunuz ki İnciraltı’nda da şeffaf bir süreç yönetiyoruz. İzmir Büyükşehir belediyesi de toplantılara katıldı. Balçova Belediyesi de toplantılara katıldı. Bu süreçte de yaptığımız her işte olduğu gibi şeffaf bir süreç takip ettik. Geçtiğimiz hafta Tarım Bakanlığı’nda Tarım Reformu Genel müdürümüz ve bakan yardımcılarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. Kısa zamanda inşallah bilgilendirmeyi geçeceğiz.  Biraz daha hemşerilerimizden sabır bekliyoruz. İnciraltı planlarında artık önümüzde çok uzun bir yolun olmadığını söyleyebilirim. Geçen hafta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarım Reformu Genel müdürü de yine İnciraltı gündeminde bir araya geldiler. Ve değerlendirme yaptılar. Bu hafta gündemimizde bu konu var. Ben de bizzat ilgileniyorum. Bizim temennimiz yeni yıla İnciraltı’nda yaşayan vatandaşlarımızın müjdeyle girmesi. A dan Z ye tüm çalışmaları yapılmış bir durumda artık sadece sonuç aşamasındayız”