GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Nisan 2023 Çarşamba 15:49

AK Partili Kaya’dan ‘Zekeriya Mutlu’ yorumu: Atatürk'e laf etseydi listede yer alırdı!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, adaylık için istifa eden ancak CHP listesinde kendisine yer bulamayan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanı Zekeriya Mutlu ile ilgili yaptığı değerlendirmede “CHP başka bir makas değiştirdi, Atatürkçü çizgiden çıktı. Bu arkadaşlar orada yer bulamazlar. Mutlu, Atatürk’le ilgili ters laflar söyleseydi listede yer alırdı” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’den milletvekili adaylığı için İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanı Zekeriya Mutlu’nun durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

MUTLU’NUN LİSTEDE OLMAYACAĞINDAN EMİNDİM
SonSöz TV’de katıldığı programda konuşan Kaya, “İstifa ettirdiler. Bunun böyle olacağını biliyorduk. İzmir birini listeye koyarlar mı? Koymazlar. Mutlu’yu listeye kesin koymazlar dedim. Olmayacağından emindim. CHP başka bir makas değiştirdi, Atatürkçü çizgiden çıktı. Bu arkadaşlar orada yer bulamazlar. Mutlu, Atatürk’le ilgili ters laflar söyleseydi listede yer alırdı. Vekili olarak devam eden 3-4 tane numunelik arkadaşlar devam ediyor. Hacer Foggo kimdir ya? Listeye getirilme sebebi TSK’ya karşı söylediği sözler… Yazık ya. İzmirli'ye yapılan büyük bir saygısızlıktır bu…” dedi.