GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Mart 2017 Perşembe 11:54

AK Partili Kaya’dan ‘ulaşım’ raporu!

AK Parti İzmir Milletvekili kent için hayati önem taşıyan Sabuncubeli Tüneli, İzmir-Bursa-İstanbul Otoyolu ve Körfez Geçiş Projesi’nde son durum hakkında bilgilendirmede bulundu.
EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya katıldığı TV programında kent için hayati önem taşıyan ulaşım projelerindeki son durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Sabuncubeli Tüneli’nin yeni yılda hizmete alınacağını bildiren Kaya, “8-9 Eylül gecesi ışığı göreceğiz” dedi.

İzmir-İstanbul Otoyolu hakkında da konuşan Kaya, “20 milyar TL'yi aşkın harcama yapıldı. İzmir-İstanbul arası 3 saatin altına indirilecek. 2018 sonunda 2019'un başında İzmirliler İstanbul'a 3 saatin altında gidecek” ifadelerini kullandı.

Kaya ÇED süreci devam eden Körfez Geçiş Projesi için de şunları söyledi: Körfez Geçiş Porjesi İzmir'in mega projesi! Batırma tünel, asmalı köprüsüyle İzmir trafiğini rahatlatacak. Raylı sistemde geçecek. ÇED süreci içinde... ÇED sürecinde istemezükçüler 'hayır' diyor projeye... 1 milyar 100 milyon TL'lik, İzmir trafiğini rahatlatacak bir proje... 10 dakikada Karşıyaka-Narlıdere geçişi olacak. ‘Hayır'cı çevre karşı çıkıyor. Konak Tüneli’ne de, Adnan Menderes Havaalanı İç Hatlar Terminaline de karşı çıkmışlardı ama bunu da yapacağız.