GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ocak 2023 Salı 12:44

AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘tarım’ yanıtı: Rakamlar yalanları ortaya çıkarır!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Kamunun tarımsal üretime yatırım yaptığını görmüyoruz” çıkışına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan yanıt geldi.

EGEDESONSÖZ- Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Bayındır Süt İşleme Fabrikası’nda test üretimine başlaması ile ilgili programda iktidarın tarım politikalarını eleştiren sözlerine karşılık verdi.

-BAŞKAN SOYER NE DEMİŞTİ?

Kaya açıklamasında şunları söyledi:

“2023 bütçemizde, tarımsal üretim destekleri tam 54 milyar TL! Türkiye'nin tarım ihracatı 35 milyar $, İzmir'in ise 5 milyar $'ı geçti. Avrupa'nın en büyük jeotermal tarım OSB'sinin temelini Dikili'de attık. 4 yıldır başlayıp da bitirdiği bir eseri olmayanlara duyurulur!

CHP'li İzmir Büyükşehir'in 2022 bütçesi 12.5 Milyar TL, Tarımsal Hizmetler için ayrılan tutar ise 97 milyon 96 bin! Yüzde 1'den az! Bütçenin yüzde birini tarıma ayırmıyorsun, sonra da "başka bir tarım mümkün" diyorsun. Rakamlar yalan söylemez, yalanları da ortaya çıkarır!”