GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ocak 2023 Salı 19:06

AK Partili Kaya’dan Soyer’e ‘metro’ eleştirisi: Lafla peynir vagonu yürümez!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karabağlar – Gaziemir Metro hattı için lansman düzenlendi. Lansmanda kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ok yaydan çıktı, bugün hedefe doğru ilk adımı atıyoruz” dedi. Soyer’in sözleri üzerine AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Sen hayal satmaya devam ediyorsun! Lafla peynir vagonu yürümez!” eleştirilerinde bulundu.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar – Gaziemir Metro hattı için lansman töreni düzenledi.

Lansmanda konuşmacı olarak kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Heyecanımız çok büyük. Gerçekten tarihi bir an. İçinde bulunduğumuz durumu düşünürseniz nasıl tarihi bir an olduğu daha iyi anlaşılır. Dediğimiz gibi ok yaydan çıktı, bugün hedefe doğru ilk adımı atıyoruz” dedi.

Soyer’in sözlerinin ardından AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, eleştirilerde bulundu. Soyer’in hayal sattığını söyleyen Kaya, “4 yıldır İzmir'i yönetiyorsun. Bırak 1 metro, başlayıp da bitirdiğin bir eserin yok. Biz şehir içinde 136 km raylı sistem yaptık. Şimdi de ayrılan 13 milyar ödenekle İzmir-Ankara hızlı trenini bitiriyoruz. Sen hayal satmaya devam ediyorsun! Lafla peynir VAGONU yürümez!” ifadelerini kullandı.