GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Ekim 2022 Çarşamba 12:02

AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'Buca Cezaevi' yanıtı: Yeşil alan yok, AVM yapan sizsiniz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi’nin mevcut planında yeşil alan miktarının azaltıldığını söyleyerek yaptığı açıklamaya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yanıt verdi. Kaya açıklamasında mevcut planda yeşil alan olmadığını ve bu planı Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını söyledi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi’nin mevcut planda yeşil alan miktarının azaldığına ve inşaata ayrılan yerin arttığına dair sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

-SOYER'İN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

Başkan Soyer’e AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

‘DERDİN YEŞİL ALAN İSE ELİNDEN TUTAN MI VAR!’
Mevcut planda yeşil alan olmadığına ve sadece AVM olduğuna dikkat çeken Kaya, bu planı Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını söyledi. AK Partili Kaya, AVM planını da kaldıracaklarını söyleyerek Soyer'e yüklenerek “Derdin yeşil alan ise, 3,5 yıldır başkansın, elinden tutan mı var!” çıkışında bulundu.

AK Partili Kaya’nın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

İşin gücün yalan! Halihazırdaki planında yeşil alan yok, AVM var! Bunu yapan da CHP'li Büyükşehir, sizsiniz. Cezaevini yıktığımız gibi AVM planınızı da kaldıracağız. Derdin yeşil alan ise, 3,5 yıldır başkansın, elinden tutan mı var! Buca'ya 1m2 yeni yeşil alan kazandırmadın!