GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ocak 2023 Perşembe 10:30

AK Partili Kaya’dan ‘siyasi etik’ çıkışı: Biz Menemen’de olanları konuştuk mu?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, mecliste AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili iddiaların gündeme getirilmesi üzerine söz alarak “Menemen Belediye Başkanınız biliyorsunuz yolsuzluktan görevden alındı. Bu görevden alınma sürecinde sizin iki milletvekilinizi töhmet altında bırakacak açıklamalar yaptı. Biz o soyut iddiaları ne İzmir’de ne de bu kutsal kürsüde hiçbir defa dile getirmedik. Çünkü iddialar temelsizdi. Ama sayın Tanal, siz burada karısını kamerada kayıt altına almış bir ahlaksızın ifadelerini tekrar ettiniz. Bu ayıp size yeter” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile ilgili gündeme gelen iddiaları meclis kürsüsüne taşıması üzerine söz aldı.

BİZ MENEMEN’İ GÜNDEM ETMEDİK AMA…
CHP’li Tanal’a tepki gösteren AK Partili Kaya, Menemen Belediyesi’ndeki yolsuzluk davası üzerinden örnek vererek “İzmir’de sizin Menemen Belediye Başkanınız biliyorsunuz yolsuzluktan görevden alındı. Bu görevden alınma sürecinde sizin iki milletvekilinizi töhmet altında bırakacak açıklamalar yaptı. Biz o soyut iddiaları ne İzmir’de ne de bu kutsal kürsüde hiçbir defa dile getirmedik. Çünkü iddialar temelsizdi. Ama sayın Tanal, siz burada karısını kamerada kayıt altına almış bir ahlaksızın ifadelerini tekrar ettiniz. Bu ayıp size yeter” dedi.

İZMİR’E GİDİN ARAŞTIRMA YAPIN
Kürsüde ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Buca Metrosu’nda en düşük teklifi vermesine rağmen Yapı Merkezi isimli firmanın elendiğine dikkat çeken Kaya şunları söyledi:

"Buca Metrosu ihalesinde sadece Buca Metrosu ihalesine bakın. 529 milyon TL fazlaya yapılmış bir ihale gerçekleşti ve yeterliliği olmadığı için ikinci sırada kalmış firma... Marmaray ve Çanakkale Köprüsü’nü yapan geçmişte de sosyal demokrat olup sizde de siyaset yapmış arkadaşlardan oluşan bir şirket. Ama gelip bir araştırma ve inceleme istiyorsanız gidersiniz İzmir’de bu açıklama ve araştırmaları yaparsınız. Onun için iğneyi önce kendinize çuvaldızı başkasına batırın"