GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Kasım 2022 Pazar 12:46

AK Partili Kaya'dan odalara 'Urla' salvosu: Üç maymunu oynuyorsunuz!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi planlamasına itiraz edip dava yoluna giden odaları 'Urla Planlaması' üzerinden sosyal medya hesabından eleştirdi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise Buca Cezaevi planlamasına itiraz eden odaları "Urla planlaması" üzerinden eleştirdi

-ODALAR KARAR ALDI... CEZAEVİ PLANLARI MAHKEMELİK!

Kaya açıklamasında şunları söyledi:

CHP'nin AVM planını kaldırarak, bir metrekaresini bile özele değil, tamamını İzmirli hemşehrilerimizin ve kamunun kullanımına açtığımız Buca Cezaevi arazisi planına itiraz eden; TMMOB, İzmir Barosu, Tabip Odası kısaca İzmir'in hayrına her şeye karşı olan İSTEMEZÜKÇÜLER! Urla'da Klazomenai kazılarının yapıldığı, kültürel sit alanı göbeğinde, tamamı özel şahsa ait alandaki CHP'li Büyükşehir'in milyarlık rant planına karşı neden üç maymunu oynuyorsunuz! Söyleyecek sözünüz yok mu! İki yüzlüsünüz! Yoksa siz de mi bu milyarlık ranta ortaksınız!

URLA'DA NE OLMUŞTU?
Yaşar Şirketler Gurubu’nun yönetim kurulu başkan vekilliğini yürüten İşadamı Ahmet Yiğitbaşı’nın sahibi olduğu Urla’daki villa arazisi için yapılan imar plan değişikliği nedeniyle çıkan tartışmalar sürüyor.  

Selçuk Yaşar’ın damadı İdil Yiğitbaşı’nın eşi olan Ahmet Yiğitbaşı’nın annesi ve bazı isimlerin üzerine kayıtlı olan SİT alanı içinde yapılan plan değişikliği kamuoyunda çok konuşulmuştu. AK Parti ve MHP’nin olumsuz görüş beyan ettiği plan değişikliği oy çokluğuyla meclisten geçerken yaklaşık 1 milyar TL’lik rant sağlandığı iddiaları ortaya atılmıştı.