GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Kasım 2022 Perşembe 14:39

AK Partili Kaya'dan Odalar'a 'Urla' yanıtı: İki yüzlüsünüz!

TMMOB açıklamasına yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Çeşme Projesi'ne verilerin tepkileri hatırlatarak 'ikiyüzlü' suçlamasında bulundu.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Buca Cezaevi planlamasına itiraz eden odaları "Urla planlaması" üzerinden tepki göstermiş ve “CHP'nin AVM planını kaldırarak, bir metrekaresini bile özele değil, tamamını İzmirli hemşehrilerimizin ve kamunun kullanımına açtığımız Buca Cezaevi arazisi planına itiraz eden; TMMOB, İzmir Barosu, Tabip Odası kısaca İzmir'in hayrına her şeye karşı olan İSTEMEZÜKÇÜLER! Urla'da Klazomenai kazılarının yapıldığı, kültürel sit alanı göbeğinde, tamamı özel şahsa ait alandaki CHP'li Büyükşehir'in milyarlık rant planına karşı neden üç maymunu oynuyorsunuz! Söyleyecek sözünüz yok mu! İki yüzlüsünüz! Yoksa siz de mi bu milyarlık ranta ortaksınız!” ifadelerini kullanmıştı.

AK Partili Kaya’nın açıklamalarına Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu’ndan yanıt geldi. Açıklamada söz konusu planların henüz onama işlemlerinin tamamlanmadığı ve askıya çıkarılmadığı belirtilerek açıklamaların Buca Cezaevi alanında işlenen kent suçunu gizlemeye çalışmak olduğu ifade edildi.

ODALAR’DAN AK PARTİLİ KAYA’YA 'URLA' YANITI: BUCA’DAKİ KENT SUÇUNU GİZLEMEYE YÖNELİK...

TMMOB’un açıklamasına AK Partili Kaya’dan yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan AK Partili kaya şunlar söyledi:

TMMOB, İzmir Barosu, Tabip Odası, kısaca İSTEMEZÜKÇÜLER’e sorduk. CHP'li İzmir Büyükşehir'in, Urla'daki kültürel sit alanına yaptığı, şahsa özel, milyarlık rant planına diyecek bir SÖZÜNÜZ yok mu? Cevap verdiler. Onama işlemi tamamlanmayan bir idari işleme dava açamayız.  Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi'nde onama işlemi, idari işlem tamamlandı mı? Hayır! Daha plan bile ilan edilmedi! Orası için günlerce toplanıp, sonra eylem yapmadınız mı! İşte, tam da bu yüzden İKİ YÜZLÜSÜNÜZ! Konuştukça batıyorsunuz!