GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Kasım 2023 Pazartesi 08:25

AK Partili Kaya’dan Mendereslilere ’31 Mart’ çağrısı: Çöp mü, bilim mi?

Menderes’te İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen çöp tesisine karşı olduklarını söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri işaret etti. Kaya açıklamasında “31 Mart’ta referandum olacak alsında. Çöp isteyen bir irade mi? Çöpü istemeyen, bilim ve aklı kabul etmediği için karşı duran Cumhur ittifakı mı? Vatandaş aslında referandum yapacak çöple ilgili” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Menderes’te İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen ve tartışmalara neden olan çöp tesisi ile ilgili olarak süreç devam ediyor. 4 Aralık tarihinde toplanacak olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Kurulu projeyi masaya yatıracak ve nihai kararını verecek.

HANİ SIZMA OLMAZDI?
Proje hakkında değerlendirme yapan AK Partili Kaya “Bizim akılla bilimle hareket etmemiz lazım. ‘Benim tesisim sızdırmaz’ dediler ama Örnekköy’deki alan için ‘ya benim tesisim sızdırırsa’ diyorlar. Hani sızdırmazdı? Tarım İl Müdürlüğü bilimin gerektirdiği gibi tesisisin olmayacağını ortaya koydu” dedi.

CHP, MENDERES’İ KAZANIRSA KENTİ ÇÖP TESİSİ HALİNE GETİRECEK
Çöp tesisi konusunun Menderes için 31 Mart Yerel Seçimleri’nde referandum konusu olduğunu kaydeden Kaya, “Ben bu konuyu Menderes açısından şöyle değerlendiriyorum; 31 Mart’ta referandum olacak alsında. Çöp isteyen bir irade mi? Çöpü istemeyen, bilim ve aklı kabul etmediği için karşı duran Cumhur ittifakı mı? Vatandaş aslında referandum yapacak çöple ilgili…  Vatandaş çöpü istiyor demektir oy verirlerse. Vatandaş bize diyor ki proje hatalı. Tarımdan kaynaklı olmaz, Tahtalı Barajı havzası nedeniyle olmaz diyor bilim. Bizim için önemli ölçütlerden biri de Mart'taki seçimler. Ben çöp yapacağım diyor bu zihniyet. 2019 seçimlerine giderken Menderes’te çöp olacak diye kimse laf etti mi? Seçimden sonra ortaya çıktı.  İnanmasın vatandaşlarımız. CHP, Menderes’i kazanırsa kenti çöp tesisi haline getirecek. Menderes oradaki tarım ile İstanbul’u da besliyor” ifadelerini kullandı.