GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Temmuz 2024 Çarşamba 15:09

AK Partili Kaya'dan 'kooperatif' çıkışı: İzmirliler yarı yolda bırakıldı!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de tartışmalara neden olan kooperatif modeliyle ilgili yaşanan son gelişmelere değindi. İZBETON’un süresinde tamamlanmayan inşaatlarla ilgili kooperatiflere sözleşme feshi yazısı gönderdiğini belirten Kaya, “Her yaptıkları gibi, İzmirli hemşehrilerimizi yine yarı yolda bıraktılar. Çeyrek asırdır olduğu gibi, İzmir'imizi yine parti içi iktidar savaşlarına, koltuk kapma oyunlarına, kişisel egolara ve ihtiraslara kurban ettiler” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Tunç Soyer döneminde başlatılan kentsel dönüşümde kooperatif modeli konusunda son yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

İZBETON’un süresinde tamamlanmayan inşaatlarla ilgili kooperatiflere sözleşme feshi gönderdiğini söyleyen Kaya, CHP’yi ve İzmir'deki kentsel dönüşüm projelerini sert bir şekilde eleştirdi.

YENİ BİR DÖNÜŞÜM MÜMKÜN SÖYLEMİYLE BAŞLADILAR
Konu hakkında açıklama yapan Kaya, "Yeni bir dönüşüm mümkün, kentsel dönüşümde fark yaratacağız, kooperatiflerle el ele İzmir modeli uyguluyoruz, şehri dirençli yapılarla donatacağız" diyerek yola çıktıklarını hatırlattı.

UYARDIK DİNLEMEDİLER
Dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla temel atma törenlerinin düzenlendiğini belirten Kaya, "İzlediğiniz yöntem yanlış, bu modelin uygulanabilirliği yok, İzmirliler'i kandırmayın, hayal satmayın, gerçekçi olun" şeklinde uyardıklarını ifade etti. Ancak bu uyarıların dinlenmediğini söyledi.

İZMİRLİLERİ YARI YOLDA BIRAKTILAR
Gelinen noktada, CHP İzmir İl Başkanı'nın kurucusu olduğu kooperatifle olan sözleşmenin tek taraflı feshedildiğini belirten Kaya, "Her yaptıkları gibi, İzmirli hemşehrilerimizi yine yarı yolda bıraktılar. Çeyrek asırdır olduğu gibi, İzmir'imizi yine parti içi iktidar savaşlarına, koltuk kapma oyunlarına, kişisel egolara ve ihtiraslara kurban ettiler" dedi.

BAŞARISIZLIĞIN BAŞINDA VE SONUNDA CHP VAR
Kaya, İzmir'deki kentsel dönüşüm projelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını ve bu başarısızlığın başında da, ortasında da, sonunda da CHP'nin olduğunu söyledi. "Her zaman olduğu gibi, CHP varsa beceriksizlik var!" diyerek eleştirilerini sonlandırdı.