GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Mart 2017 Perşembe 21:21

AK Partili Kaya’dan HDP’li Önder’e sert tepki: Sen İzmir’i bilmezsin…

AK Parti İzmir Milletvekili Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in HDP’nin kampanya startının verildiği Tepekule Kongre Merkezi’ndeki açıklamalarına sert tepki gösterirken, salonu tahsis eden Makine Mühendisleri Odası’nı de eleştirdi.

EGEDESONSÖZ – HDP referandum öncesi ‘hayır’ kampanyasının startını İstanbul, Diyarbakır ve İzmir’de yapılan eşzamanlı toplantılarla verdi.

Tepekulu Kongre Merkezi’deki toplantıda konuşan Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder partisinin sandıkta neden ‘hayır’ diyeceğini açıkladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya toplantıya Twitter üzerinden verdiği mesajlarla tepki gösterdi. Makine Mühendisleri Odası’nın salon tahsisi üzerinden eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili HDP’li Önder’i de ‘Öcalan sözleri’ nedeniyle topa tuttu.

AK Partili Kaya, Önder’e, “Ey Sırrı Süreyya, sana sesleniyorum. Sen İzmir'i bilmezsin. İzmir, kuruluşun ve kurtuluşun şehridir. İzmir, Hasan Tahsin'in şehridir. - İzmir, Gazi Mustafa Kemal'in övdüğü, üzerine artık hiçbir kirli ayağın basamayacağını ifade ettiği, şanlı bir şehirdir. İzmir'de kalkıp terörü övemezsin, teröristbaşını alkışlatamazsın, bu şehri ihanetin bir durağı yapamazsın. Buna asla müsaade etmeyiz” sözleriyle seslendi.

İŞTE O MESAJLAR
- Zamanında çok söyledik, MMO İzmir Şubesi tavır ve eylemleriyle terörü cesaretlendirmektedir. Bu çok net bir şekilde, ayan ve beyan ortadadır

- HDP'li Sırrı Süreyya Önder İzmir'e gelmiş, Makine Mühendisleri Odası'nın salonunda teröristbaşına methiyeler dizmiş, 'HAYIR' oyu istemiş.

- HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, o salonda, başta şahsım olmak üzere milli birlik çağrısı yapanlara neler söylediğini de unutmadık!

- Sırrı Süreyya Önder, hem teröristbaşını övüyor hem de 16 Nisan'da 'EVET' oyu verecek olanlara hakaret ediyor. Bir de bunu İzmir'de yapıyor.

- Ey Sırrı Süreyya, sana sesleniyorum. Sen İzmir'i bilmezsin. İzmir, kuruluşun ve kurtuluşun şehridir. İzmir, Hasan Tahsin'in şehridir.

- İzmir, Gazi Mustafa Kemal'in övdüğü, üzerine artık hiçbir kirli ayağın basamayacağını ifade ettiği, şanlı bir şehirdir.

- İzmir'de kalkıp terörü övemezsin, teröristbaşını alkışlatamazsın, bu şehri ihanetin bir durağı yapamazsın. Buna asla müsaade etmeyiz.

- İzmirli hemşehrilerim bu şer cephesini iyi tanır. Hainlerle fink atıp, terörle flört edenlerin, İzmirliler'e söyleyecek bir sözü yoktur!

- Vatanına, bayrağına ve istiklaline aşık olan İzmirli hemşehrilerim, bu şer cephesinin oyunlarına gelmeyecektir.

- Benim CHP'ye bu zamana kadar oy vermiş İzmirli hemşehrilerim, bunlarla aynı yolda yürümez ve aynı yönde oy vermez, ben buna inanıyorum.

- Son sözüm... Millete 'mal' diyen HDP'li 'HAYIRCI' Sırrı Süreyya Önder'e en büyük cevabı 16 Nisan'da İzmirli hemşehrilerim verecektir.