GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Mayıs 2023 Pazartesi 17:28

AK Partili Kaya’dan CHP’ye ‘miting’ göndermesi: Yataklarında ters döndüler!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gündoğdu Mitingi üzerinden CHP’ye gönderme yaptı. CHP’den kendilerine yönelik olarak “bittiler, sokağa çıkamıyorlar” söylemlerine yanıt veren Kaya, “Meydandaki yüz binleri görünce hepsi yatağında ters döndüler” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde 15 Mayıs seçimleri için bir gün arayla İzmir’de düzenlenen Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı mitingleri vardı.

İZMİR, ERDOĞAN’I BAĞRINA BASTI
Kendi mitingleri ile Millet İttifakı’nın mitingini karşılaştırmanın doğru olmadığını söyleyen Kaya, önceki mitinglere göre bir kıyas yapılmasının doğru olduğunu kaydetti. Kaya açıklamasında “Her mitingi bir öncesine göre değerlendirmek gerek. Yerel seçimlerde bir miting yaptık ve onun çok üstündeydik. Bunun üzerine koyarak yapmış olduğumuz bir miting oldu. Partimizin 2011’den itibaren mitinglerinde görev almış ekiplerin içersinde oldum. Bu mitingde de görevliydim. Çok ciddi bir heyecan ve katılımla İzmir, Erdoğan’ı bağrına bastı. Cumhurbaşkanımızın konuşmasının büyük kısmı İzmir’e ayrılmıştı. Hem İzmir’e kazandırılan 230 milyarlık yatırımlar, projeler ve listelere kadar tamamen İzmir’i içeren konuşma gerçekleştirildi” dedi.

İNCE’NİN MİTİNGİNİN ÇOK ÇOK ALTINDA KALDILAR
Millet İttifakı'nın mitingini 2018 yılında gerçekleştirilen Muharrem İnce mitingi ile kıyaslanması gerektiğini söyleyen Kaya, “Teknoloji gelişti, alan belli, fotolar belli. İnce, CHP’nin adayı olarak mitingini gerçekleştirdi ama şimdi ittifak var. Toplu bir miting yapıldı. Çok büyük fark var. 2018 mitinginin çok çok altında ve hayal kırıklığı olduğunu görüyoruz onlar açısından…  Bu seçimlerin üstünden 3-4 yıl geçti. Partinin konumu, duruşu, aday listelerindeki heyecan bir gösterge olur” şeklinde konuştu.

CHP’DEN FAZLA VEKİL ÇIKARACAĞIZ, İZMİR’DE ERDOĞAN BİRİNCİ OLACAK
Mitinge başka illerden vatandaşların getirildiği söylemlerinin doğru olmadığını anlatan Kaya, “Yüz binlerin katıldığı bir etkinlik bu. Kim kimi kontrol edebilir orada? Sayın Murat Bakan, imamların cemaati mitinge götürmesi baskı yapıldığını iddia etti. İçişleri Bakanımıza karşı değişik noktalarda refleksleri var. Farklı bir noktaya evrildi kendisi… Yapmasın. İmam, cemaati toplayıp mitinge gelsin. Hangi çağda yaşıyoruz? Bunların hiçbiri karşılığı olmayan iddialar… AK Parti onlara göre bitmişti, Tayyip Erdoğan bitmişti. İzmir’de sokağa çıkamıyorlar falan… Meydandaki yüz binleri görünce hepsi yatağında ters döndüler. Kiraz’dan Kınık’a Çeşme’den Urla’sına kadar teşkilatımız geldi. İzmir dışından nasıl gelecekler? Her gün miting var. Böyle bir saçmalık olur mu? Meydanı gördüler, hani bitmiştik ne oldu? Bu sefer dışarıdan topladılar, imama baskı yaptılar adam getir diye yaklaşımlar var. Mitingdeki heyecanı gördünüz. Biz CHP’den fazla vekil çıkaracağız, İzmir’de Erdoğan birinci olacak” ifadelerini kullandı.