GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ağustos 2022 Çarşamba 12:34

AK Partili Kaya’dan CHP'ye 'İzmir İktisat Kongresi' göndermesi: Yerlilik ve millilik ile alakası olmayanlar…

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir İktisat Kongresi’ne ev sahipliği yapan Banka-Han binasının CHP’li belediyeler tarafından yıkıldığını ve yerine otopark yapılacakken İzmir Valiliği’nin bunu engellediğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenecek kongre için de gönderme yapan Kaya "İzmir, Türk kurtuluşunun ve bağımsızlığın simgesidir. Kongrenin ana fikri olan 'yerlilik ve millilik' ile hiç alakası olmayanların açıklamaları, kayda değer değildir” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyetin kuruluşunun ilk yıllarında Türkiye’nin ekonomik sorunlarının tartışıldığı ve geleceğine dair alınan kararların görüşüldüğü kongreye İzmir’de bulunan Banka-Han binası ev sahipliği yapmıştı.

 İzmir İktisat Kongresi olarak anılan 1. İktisat Kongresi’nin ev sahipliği yaptığı Banka-Han binasına dair AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

‘TARİHİ BİNA CHP’Lİ BELEDİYE TARAFINDAN YIKILMIŞTIR’
AK Partili Kaya, binanın belediye tarafından yıkıldığını, yıkılan yere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından çarşı ve otopark yapılmak üzereyken İzmir Valiliği’nin bunu engellediğini belirten Kaya “İzmir İktisat Kongresi'nin toplandığı tarihi bina, CHP'li belediye tarafından yıkılmıştır.  Yıkılan binanın yerine, CHP'li Soyer tarafından çarşı ve otopark yapılmasına izin verilmek üzereyken, alanı tescilleyip bunu engelleyen İzmir Valiliği'dir. Tescil işleminden sonra, bu alanın tapusu özel şahıslardan alınarak Valiliğimiz tarafından İzmir'imize kazandırılmıştır. Burası aslına uygun olarak yeniden inşa edilecek, Cumhuriyetimiz'in 100. yılında İzmir İktisat Kongresi ilk toplandığı yerde gerçekleştirilecektir” dedi

Kaya sosyal medya hesabından şunları söyledi:

“Kurtuluş sonrası Türkiye'nin iktisadi bakış açısını belirleyen en önemli olay, İzmir İktisat Kongresi'dir.  İzmir, Türk kurtuluşunun ve bağımsızlığın simgesidir. Kongrenin ana fikri olan 'yerlilik ve millilik' ile hiç alakası olmayanların açıklamaları, kayda değer değildir”