GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Ocak 2022 Cumartesi 10:05

AK Partili Kaya'dan CHP'ye: Bakalım ne zaman çark edecekler?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in Menemen Eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un partiden ihraç edilmeden 1 ay önceki görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak "Yolsuzlukla suçlanan CHP'li Menemen Belediye Başkanı'na, CHP tam kadro destek verdi. Bir ay sonra çark edip, partiden ihraç ettiler. Bugün, yolsuzlukla suçlanan CHP'li Karaburun Belediye Başkanı'na tam kadro destek verdiler. Bakalım, ne zaman çark edecekler?" diye sordu.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Cumhuriyet Halk Parti İzmir Milletvekilleri ve İl Başkanı Deniz Yücel'in dün (7 Ocak) gerçekleştirdiği Karaburun ziyareti hakkında sosyal medya hesabından çarpıcı eleştirilerde bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda, Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin'in şahsına aldığı arazinin statüsünün değitirilmesinin ardından satmasıyla gündeme gelmiş, CHP'li milletvekillerinin yoğun tepkilerinin ardınan konuya ilişkin İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada Kaymakam Çetin hakkında inceleme ve araştırma başlatıldığı duyurulmuştu.

Dün ise CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko, Özcan Purçu ve Sevda Erdan Kılıç; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ile birlikte ilçe ziyaretleri gerçekleştirmişti. Yücel, Karaburun'da yaptığı basın açıklamasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin için çağrıda bulunarak, "Canı sıkıldıkça CHP'li belediyelere soruşturma açan İçişleri Bakanı bu durumu ülkedeki partizan yönetimi ve eş dost ve aile çiftçiliğe dönüştürdüğü kamu iradesinde devletin malını koruması gereken kişilerin şahsi rant sağlamasını ne kadar daha görmezden gelecektir? Karaburun Kaymakamı hakkında derhal soruşturma başlatılmasını ve görevden el çektirilmesi gerektiğini belirtiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan ise bugün Başkan Erdoğan ve CHP İl Başkanı Yücel hakkında bir paylaşım geldi. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda daha önce adı yolsuzluk iddialarına karışan Menemen Eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un ve Yücel'in yan yana bulunan fotoğraflarını kullandı. Deniz Yücel'den Serdar Aksoy'a tam destek haberinin içinde Yücel'in Aksoy hakkında kullandığı "Menemen'de dolu dolu bir 500 gün geçmiş. Belediye Başkanlığı zor bir görev. Ben sayın Serdar Aksoy'un sunumundan ve konuşmalarından bu görevi severek isteyerek, aşkla yaptığını gördüm" ifadeleri yer aldı. Kaya, bu görsellerin üzerine şu notları düştü:

"16 Ekim 2020... Yolsuzlukla suçlanan CHP'li Menemen Belediye Başkanı'na, CHP tam kadro destek verdi. Bir ay sonra çark edip, partiden ihraç ettiler. Bugün, yolsuzlukla suçlanan CHP'li Karaburun Belediye Başkanı'na tam kadro destek verdiler. Bakalım, ne zaman çark edecekler?"