GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ekim 2022 Çarşamba 13:36

AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e 'Mustafa Demir' tepkisi!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Gençlik Çalışmalar ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü'nde tekniker şef olarak çalışırken PKK operasyonunda tutuklanan Mustafa Demir ile ilgili açıklamada bulundu.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de PKK'nın mali yapılanmasına ilişkin operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Mustafa Demir hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın talimatı ile 6-8 Ekim Kobani olaylarını finanse eden şüpheliler arasında yer alan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Gençlik Çalışmalar ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü'nde tekniker şeflik yapan Mustafa Demir hakkında 'Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme' ve 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçlarından 27,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

‘ARAÇ, SAHTE KİMLİK-PASAPORT AYARLAMIŞ’
Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya 
Demir’in tutuklanması ile ilgili yaptığı açıklamada “CHP'li Soyer, HDP mitingine katılıp "gücünüze güç katacağım derken" HDP kontenjanından Şef yaptığı M.D'de boş durmamış. CHP'li İzmir Büyükşehir'de çalışırken, terör örgütü PKK/KCK'da yöneticilik yaptığı için tutuklanan M.D, PKK'lılara araç, sahte kimlik, sahte pasaport ayarlamış” şeklinde konuştu.