GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Mart 2023 Pazartesi 15:03

AK Partili Kaya’dan Başkan Soyer’e ‘Adnan Kahveci’ salvosu: Laf değil iş üretmeye devam!

Buca Cezaevi’nin kaldırılmasından sonra Adnan Kahveci Caddesi, kesintisiz bir biçimde trafiğe açıldı. Caddenin açılış müjdesini veren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Cezaevi planlarına dava açan ve başta kentsel dönüşüm olmak üzere İzmir'in hayrına olan her şeye karşı çıkan istemezükçüler yine boşa düştü. Baş destekçileri, Buca'da dikili ağacı olmayan Soyer'in de neye karşı olduğunu herkes gördü. İzmir için, laf değil iş üretmeye devam!” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ – İzmir’de kentin içinde kaldığı için yoğun tartışmalara neden olan Buca Cezaevi, tartışmaların ardından yıkılmıştı. Yıkımın ardından yeni tartışma konusu ise alana ne yapılacağı oldu.

Bu tartışmaların dışında kalan Adnan Kahveci Caddesi’ne ne olacağına dair AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, caddenin kesintisiz trafiğe açılması için başvuru yapan Buca Belediyesi’ne İller Bankası tarafından gerekli izinlerin verildiğini duyurmuştu. Kaya, ayrıca Buca Belediyesi’ne bölgede geçici olarak açık Pazar yeri tahsis edileceğini söylemişti.

Bölgeye dair güncel gelişmeleri paylaşan Kaya, Buca Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların ardından 144 gün sonra caddenin tek şeridinin trafiğe açıldığı müjdesini verdi. Kaya, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i cezaevi planlarına karşı olmakla suçlayarak “Soyer'in de neye karşı olduğunu herkes gördü. İzmir için, laf değil iş üretmeye devam!” ifadelerini kullandı.

Kaya sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Buca Cezaevi planlarımız sonrası, Adnan Kahveci Caddesi'nin açılmasıyla trafiği rahatlatacağımızı ve burada Buca Belediyesi'ne pazaryeri alanı da tahsis ettiğimizi söyledik. Verdiğimiz alanda çalışan Buca Belediyesi, 144 gün sonra tek şeridini bitirdi ve yol trafiğe açıldı. Buca Belediyesi'nin paylaştığı videoda vatandaşlarımızın memnuniyetini görmek, ihtiyaçlara uygun, ne kadar doğru bir planlama yaptığımızı tekrar göstermiştir. AVM'cileri hüsrana uğratarak yaptığımız plandaki yeşil ve sosyal donatı alanlarıyla memnuniyetler daha da çoğalacak. Cezaevi planlarına dava açan ve başta kentsel dönüşüm olmak üzere İzmir'in hayrına olan her şeye karşı çıkan istemezükçüler yine boşa düştü. Baş destekçileri, Buca'da dikili ağacı olmayan Soyer'in de neye karşı olduğunu herkes gördü. İzmir için, laf değil iş üretmeye devam!