GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Nisan 2023 Pazartesi 09:49

AK Partili Kaya’dan Başkan Soyer’e: 100 milyar TL verildi, ortada bir şey yok!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, merkezi hükümetin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne destek verdiğini ancak bu desteklerin doğru kullanılamadığını belirterek “Para veriyorsun CHP’ye, yapmıyor. 100 milyarın üzerinde bütçe verildi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, yapmıyorlar. Veriyorsun kaynağı ne yaptın, yok. Bana 5 yılda başladığı ve bitirdiği bir eser anlatın. Park da dahil…” dedi. Kaya ayrıca Buca Cezaevi konusunda seçimin hemen arifesinde kolları sıvayacaklarını da belirtti.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda kent gündemine dair açıklamalarda bulundu.

BİNA ARTIK KENDİSİNİ GÖSTERİYOR
İzmir İktisat Kongresi binasının tamamlandığını kaydeden Kaya, İktisat Kongresi binasının tamamlandığını söyleyen Kaya, “CHP’nin Atatürk çizgisinden koptuğunu gösteren en önemli işlerden birisi kongre binasının hikayesidir. CHP’li belediye zamanında yıkmış. Asıl önemlisi İzmirlinin iradesini çantada keklik görüyor. Öyle bir belediye başkanı göndermişler ki bu kadar manevi değeri büyük eserin bulunduğu yere otopark ruhsatı veriyordu. Bu kadar Atatürk hassasiyetinden uzak biriyle İzmir baş başa kaldı. İzmir Valiliğimiz müdahale etti ve binanın olduğu alan kültür varlığı olarak tescillendi ve otopark ruhsatı verilmesi engellendi. Daha sonra valimiz yer sahipleri ile görüşerek arazinin alımını yaptı ve bina artık kendini gösteriyor” dedi.



PARA VERİYORSUN CHP’YE, YAPMIYOR
Yerel yönetimi ve Başkan Soyer’i hedef alan Kaya, devletin yardımlarına rağmen İzmir’de belediyenin başarısız bir performans sergilediğini kaydetti. Kaya açıklamasında “Para veriyorsun CHP’ye, yapmıyor. 100 milyarın üzerinde bütçe verildi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, yapmıyorlar. Eserlerimiz ortada. Stadyumlar havadan mı geldi? Adana Menderes İç Hatlar Terminali, Konak Tüneli, stadyumlar ortada. İzmir hak ettiği yönetimi yerel manada 2024’te kazanacak. İktidar belediyesi ile İzmir tanışmış olacak. Veriyorsun kaynağı ne yaptın, yok. Bana 5 yılda başladığı ve bitirdiği bir eser anlatın. Park da dahil… Üç dört heykel açılışı var. Heykel konusunda hassasiyetleri var arkadaşların… Torbalı mesela. İki artıma tesisine başlayamadı. Yazık değil mi? Nerede Çiğli Tramvayı? İktisat Kongresi’nde harcadığı paranın 4’te 1’i ile koca bina diktik. Milyonlarca lira para döktü. Türkiye, İzmir ne kazandı? İçi boş organizasyon. Milyonlarca İzmirlinin parası gitti. Buca’daki, Kınık’ta hemşerime ne faydası oldu kongrenin? 100 milyonun üzerinden bir kaynak döktüler buraya… 7’li masaya şirin görünmek istedi kendisi. Yazmadılar cumhurbaşkanı yardımcığına da… Aday bile göstermediler. Kılıçdaroğlu habire dağıttı ama ona vermedi. Oraya aday adayı gibi değerlendirmeye de giremedi. Yazık. Anayasa değişiklikleri yapılırken cumhurbaşkanı yardımcısı sınırsız olabilir demişti Kılıçdaroğlu. Yarın Erdoğan bin tane yardımcı atayabilir dedi. Şimdi herkesi atadı, bir Soyer’i yazmadı. Bunlar hayali koltuklar, önemli olan milletin gönlündeki seçimden çıkabilmek” ifadelerini kullandı.
Buca’da Adnan Kahveci Bulvarı’nda yeni yol açılması konusunda değinen Kaya, “Ulaşım master planı dahi yok. Alternatif güzergah açamıyorlar. Adanan Kahveci Bulvarı’nı biz açtık. Bizim görevimiz değildi. Ama öyle bir çalışma yaptık ki vatandaş Allah razı olsun diyor. Pazaryeri için yol ayrılmış teşekkür ediyor vatandaş. Ama halktan uzak Soyer ve yandaşları ayrı ayrı türküler çalıyorlar. Ayrı, marjinal dünyaları var. Biz bulvarı açtık mı açtık. Gittim gördüm. Ne güzel…” şeklinde konuştu.



BUCA CEZAEVİ İÇİN SEÇİM SONRASI HAREKETE GEÇİLİYOR
Yerel mahkemenin Buca Cezaevi alanı ile verdiği ‘yürütmeyi durdurma ret’ kararını istinaf mahkemesinin bozması hakkında konuşan Kaya, seçim sonrası sürecin hızlanacağını belirterek “Davalar doğru değil ki dava düşsün. Belgesi ile koyduk. 44 bin 442 metrekare kazandırdık. Burada beş lira para çıkmadı vatandaşın cebinden… Buca Belediye Başkanı Erhan Bey’le bir araya geleceğiz. Mayıs’tan sonra burada ne yapabiliriz konuşacağız. Senin desteğin nedir diye soracağız. Yapacağımız işlerin başında seçimden sonra projeyi netleştirmek olacak” açıklamasını yaptı.

Muhalefetin seçim kazandığına inandığını ve projeleri yeniden revize edeceklerini söylemeleri ile ilgili de konuşan Kaya şunları söyledi:
“Kendileri bile buna inanmıyor. Erdoğan’ın Türkiye’de yaptıklarıyla ülkemiz bambaşka noktaya geldi. Tam bağımsızlık ideal olarak gerçekleşmiş noktada. Kılıçdaroğlu’nun en önemli kıstaslarından birisi dışarıdan kaynak bulacağım, ülkeyi dışarıya bağlayacağım diyor. Salgın, savaş, deprem buna rağmen sapa sağlam duruyoruz. Doğalgazımız çıkarabiliyor. Eskiden bunu yapabilir miydik? Tam bağımsızlık yolunda Erdoğan’ın izinde devam edeceğiz. Silahımız mı vardı, mermi mi üretiyorduk? Kendi silahımızı, tankımızı, savaş uçağımızı, SİHA’mızı da kendimi yapıyoruz. Bunların hepsini kendi üreten bir Türkiye var. Togg’u yapamazlar dedi Kılıçdaroğlu. Yaptık mı? Yaptık. İzmir sokaklarında da geldi bakamız. Yaptıktan sonra satamaz dediler. Müracaat sağanağı oldu. Togg’a vatandaşın ilgisi yoğun. Vatandaş bize oy vermiş, vermemiş o gururu görmeniz lazım. Çekilişte çıkan arkadaşlarımıza yakında gelmiş olacak. Yapamazlar, satamazlar dediler. Milletimize güvenmiyorlar. Milletin eserler yapacağına inançları yok. Toplumu tanımıyorlar”