GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Ekim 2024 Çarşamba 13:11

AK Partili Kaya'dan 'atama' tepkisi: Tugay, İstanbul'un 40'ıncı ilçe belediye başkanı

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın belediye yönetiminde yaptığı değişimi hedef alarak "İzmir'de sayısız liyakat sahibi pırıl pırıl hemşehrimiz varken Genel Sekreterini İstanbul'dan transfer et, Özel Kalemini İstanbul'dan getir, 156 yıllık belediyeyi Saraçhane'nin uydusu yap, sonra da çıkıp "Ben İzmir'in başkanıyım" de. Bu şekilde İzmir'in ve İzmirli'nin başkanı olamazsın. Olsan olsan, İstanbul'un 40'ıncı ilçe belediye başkanı olursun" dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya sosyal medya hesablarından yaptıkları açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın belediye yönetiminde sürdürdüğü kadro revizyonunu hedef aldı.

Son olarak CHP'den Adalar Belediye Başkan aday adayı olan Esra Huri Bulduk'un özel kalem müdürlüğüne atanmasını eleştiren Kaya şunları söyledi:

"İzmir'de sayısız liyakat sahibi pırıl pırıl hemşehrimiz varken Genel Sekreterini İstanbul'dan transfer et, Özel Kalemini İstanbul'dan getir, 156 yıllık belediyeyi Saraçhane'nin uydusu yap, sonra da çıkıp "Ben İzmir'in başkanıyım" de. Bu şekilde İzmir'in ve İzmirli'nin başkanı olamazsın.

Olsan olsan, İstanbul'un 40'ıncı ilçe belediye başkanı olursun."