GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ekim 2020 Pazartesi 16:06

AK Partili Kaya'dan '550 gün' salvosu... Soyer'e 'Sancar Maruflu' göndermesi

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'siyasi kıskançlık' söylemlerini eleştirdi. İzmir'in simge isimlerinden Sancar Maruflu'nun Soyer hakkında yaptığı eleştirilere değinen Kaya, "Maruflu'nun da dediği gibi, artık İzmirli uyandı. İzmirliler, hayal dünyasından mesaj getirenlere inanmıyor. Oynadığınız ve farkında olmadığınız tek kişilik komedi oyununda size başarılar. İzmir'in yıllarını heba edeceğiniz anlaşıldı, umarım tahribatınız çok büyük olmaz" dedi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Partili isimlerin '550 gün' sunumunu eleştirmesi sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in paylaşımını eleştirdi. AK Partili isimlerin 'hayal satıyor' söylemleri sonrası 'siyasi kıskançlık' diyen Tunç Soyer'i eleştiren Kaya,  Başkan Soyer'e 'tek kişilik dramatik komedi oyunu' ifadeleri ile yanıt verdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden 550 gün değerlendirmesinde bulunan Vekil Kaya; "Beyefendiliği, tarafsızlığı, İzmir'e olan sevdası ve kent belleğine hakim kültürüyle tanıdığımız, İzmir Baba olarak da bilinen Sancar Maruflu, Tunç Soyer'in 550 günlük icraatlarını şöyle değerlendirmiş; Tek kişilik dramatik komedi oyunu! Durum, bundan daha güzel anlatılamazdı. Sancar Maruflu'nun da dediği gibi, artık İzmirli uyandı. İzmirliler, hayal dünyasından mesaj getirenlere inanmıyor. Oynadığınız ve farkında olmadığınız tek kişilik komedi oyununda size başarılar. İzmir'in yıllarını heba edeceğiniz anlaşıldı, umarım tahribatınız çok büyük olmaz" ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRİLERE TAHAMMÜL EDEMİYOR
Tunç Soyer'in 'siyasi kıskançlık' paylaşımı sonrası yeniden paylaşımda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya; "Eleştiriye, farklı görüşlere tahammül edemeyen, tek başına yönettiği İzmir'in bomboş geçen 550 gününü sahnede tek başına anlatan CHP’li Tunç Soyer, "beni kıskanıyorlar" demiş" ifadelerini kullandı.

EDNAN ARSLAN'DAN YANIT GECİKMEDİ
Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Ednan Arslan, AK Partili Kaya’ya sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Arslan’ın yaptığı paylaşım şu şekilde:

Sayın Mahmut Atilla Kaya, seni anlamadığımızı sanma. İlinde yerel seçimlerde başarısız olmuş bir siyasetçinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı her işe muhalefet etme refleksini de doğal karşılıyorum. Ama tahribat meselesine gelince 18 yılda Türkiye’ye yaşattığınız tahribatı asıl kafasına ‘keyif çayı’ attığınız vatandaşa bir sorun.