GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Mayıs 2016 Cuma 10:26

AK Partili Kalkan: Olursa İzmir’den olsun, o da…

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu’nun 22 Mayıs’ta yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından yeni ismin kim olacağı konuşulurken İzmir’den açıklama geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Kalkan, “Binali Yıldırım başbakan olsun. İzmir makus kaderini değiştirir” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra görevi bırakma kararını açıklayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu alınan karar gereği 22 Mayıs’taki olağanüstü kongrede aday olmazken gözler yeri yeni isimlere çevrildi. Birçok ismin konuşulduğu süreçte Başbakan adayları arasında ismi konuşulan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a ilk destek milletvekili olduğu İzmir’den geldi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, parti içinde henüz netleşmeyen durumla ilgili görüşlerini paylaştı.

Kalkan, “Başbakan olursa İzmir’den olsun, o da Binali Yıldırım olsun. Bu konuda niyetimi ve gönlümden geçeni açıkça söylemekte bir sakınca görmüyorum. İzmir’i tanıyan, bilen birisinin başbakan olması kentin makus kaderini de değiştirecektir.  Vizyonu olan, proje üretin ve herkesin saygı duyduğu bir ismin başbakan olmasını istiyorum. Kendisi meclise geldiğinde sadece biz değil 81 ilden gelenler, milletvekilleri etrafında toplanıyor. Bu çok önemli bir durumdur. Her milletvekili başbakanın kendi ilinden çıkmasını ister. Benim istememde de bir yanlış, hata yok” dedi.