GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Ocak 2016 Salı 21:12

AK Partili Kalkan Meclis'te Gökçek'i övdü, CHP'ye vurdu

Genel Kurulda, İzmir'in sorunlarına ilişkin gündem dışı konuşma yapan Kalkan, Melih Gökçek'in hizmetlerine ilişkin sunumunu izlediği zaman aklına İzmir'in geldiğini ve üzüldüğünü söyledi. Kalkan, Ankara'nın eski ve yeni halinin fotoğrafları ile İzmir'in bugünkü fotoğraflarını gösterdi.

İZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Ankara ve İzmir’in 17 yıllık karşılaştırmasını yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, kent ile ilgili yapacaklarını anlattığı bir sunuma katıldığını ifade eden Kalkan, aklına İzmir’in geldiğini ve üzüldüğünü ifade etti. Kalkan, "İzmir dün neyse bugün de aynı haldedir. 17 senedir İzmir'de CHP belediyeciliği var. İşte sizin yapacağınız budur" diye konuştu. 

Ankara ve İzmir’in eski ve yeni halinin fotoğraflarını gösteren Kalkan, Gökçek’in kente yaptıklarını överken İzmir’in bugünkü halinin gösterilebileceği bir panonun olmadığı ifade etti. Kalkan, ‘‘İzmir'in bugünkü hâli. Kırk sene evvelki hâli de böyleydi. ‘Dünkü hâli’ deyip bugünkü halini göstersek, bir pano elimizde yok’’ dedi.

Kalkan konuşmasının devamında fotoğrafları göstermeye devam ederek, ‘‘Şuraya bir bakın, karman çorman. Böyle bir şehir var mı Akdeniz'in yıldızı? Tam on yedi senedir İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği var. İşte, sizin yapacağınız bu, bizim de yapacağımız Melih Bey'in gösterdikleri. Yapılanları takdir ediyoruz ama bir şehrin yüzde 60'ı gecekondu olur ise, bir şehirde 1 milyon 50 bin konut var olup da bu konutların 350 bini yıkılmaya mecbur ise, sizin yapacağınız çok şey var’’ ifadelerini kullandı.