GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Mart 2022 Salı 12:45

AK Partili kadınlar İzmir'de tek yürek oldu!

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ'ın da aralarında olduğu kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

AK Parti'li kadınlar, Konak Meydanı'nda bir araya geldi.

Büyükdağ, büyük Türkiye hedefinin ancak kadın ve erkeklerin omuz omuza vermesiyle gerçekleştirebileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti'nin 2002'den bu yana kadının eğitim, sağlık, istihdam, karar alma mekanizmalarına katılımı yönünde pek çok düzenleme yaptığını aktaran Büyükdağ, şöyle dedi:

"Ülkemizde kadınlar, 1935 yılında ilk kez parlamentoda yüzde 4,1 oranında temsil edildi. Bu oran 2002 yılına kadar ne yazık ki hiç aşılamamışken bugün 2018 seçimiyle birlikte parlamentoda kadın temsil oranı, yüzde 17,4'e yükselmiştir. AK Parti, kadının siyasi temsil oranı kabul edilebilir eşiğe ulaşana kadar çalışacaktır. AK Parti hükümetleri döneminde eğitim, en önemli fırsat eşitliği aracı olarak kabul edilmiştir. Kararlılığımız sonucunda 2002 yılında yükseköğretim kız öğrenci oranı yüzde 13,5 iken bu rakam 2020 yılında yüzde 48,5’e ulaşmıştır. Kadınların iş hayatına, işçi, çiftçi, girişimci olarak katılımını destekledik. Kadın iş gücüne katılma oranı yüzde 27’den 34’e, kadın istihdamı 6 milyondan 10 milyona yükseldi." (AA)