GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ağustos 2022 Çarşamba 08:59

AK Partili isimlere ‘cambaz’ göndermesi: Belediyelere bak diyerek…

AK Partili isimlerin CHP’li belediye başkanlarını hedef almasını ‘cambaz’ örneği ile tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Eskiden boncuk vardı, cambaz elinde tahtalı çıkar onda yürürdü, 'cambaza bak cambaza bak' diyorlardı sonra başkası bakanların cebini boşaltırdı. AKP'li vekillerde şu an o şekilde, belediyelere bak belediyelere bak diyerek cepte ne varsa götürüyorlar. Belediyeler onlar için cambaz gibi” ifadelerini kullandı

EGEDESONSÖZ- İzmir’de son dönemlerde hükümet tarafından Cumhuriyet Halk Partili belediyelere karşı yapılan açıklamalara CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’den tepki geldi.

CHP’li ilçe belediye başkanlarına sahip çıkan Sertel, dikkat çekici bir benzetmede bulundu. Geçmiş dönemlerde İzmir Fuarı’nda cambazlık yapan ve ‘Boncuk’ lakaplı ip cambazı Erdoğan Samuk’u örnek gösteren Sertel, AK Partili isimlerin de aynı taktiği uyguladığını belirtti.

KAZANMAYACAKLARI BELEDİYE BAŞKANLARINI ÖRSELEMEYE ÇALIŞIYORLAR
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştiren Sertel, “Soylu’nun etrafında fotoğraf çektirenlere baktığımızda İçişleri Bakanlığı yapacak son kişi olarak görüyorum onu. Büyükşehir Belediyesi dahil bütün ilçe belediyelerimizde her gün değişen ve yolsuzluk bulamadı diye azarlanan bir sistemi kurdular. Mutlaka yolsuzluk bulacaksın, bulamazsan müfettişliğin bitirirler. Türkiye sanki çok güzel yönetiliyor da AKP’li vekiller gelmiş belediyeler takmışlar. Kedi ulaşamayacak ciğere mundar dermiş… Kazanmayacakları belediye başkanlarını örselemeye çalışıyorlar” dedi.

BELEDİYELER ONLAR İÇİN CAMBAZ GİBİ
İp cambazlarının gösterisi sırasında birinin cambazı göstererek izleyicilerin ceplerini boşalttığını belirten Sertel, AK Partili isimlerinde aynı taktik ile CHP’li başkanları işarete ederek vatandaşların cebini boşalttığını iddia etti. Sertel, “Mesele Muhittin… Bence son derece başarılı, düzgün Karabağlar’da çizgisi belli, bürokrasiden gelen deneyimini Karabağar’a yansıtan bir belediye başkanı. Bir milletvekili takmış kafayı ona, gerçekten acıyorum. Ha bire onun hakkında dedikodu üretmeye çalışıyor. Gülüyorum o açıklamalara. Komik. Eğer kendilerine güveniyorsa çıkıp aday olsun ve boynunu ölçüsünü alsın. İşleri güçleri belediyelerdeki ufak tefek hataları  bulmak.  Eskiden boncuk vardı, cambaz elinde tahtalı çıkar onda yürürdü, cambaza bak cambaza bak diyorlardı sonra başkası bakanların cebini boşaltırdı. AKP'li vekillerde şu an o şekilde, belediyelere bak belediyelere bak diyerek cepte ne varsa götürüyorlar. Belediyeler onlar için cambaz gibi.  Gerçekten gülüyorum.Bütün sorunlar bitmiş, her şey çok güzel, belediye başkanın  bir kusurunu bulmak için yarışan AKP il başkanı var.  Kendi başına… Başarılı olsa milletvekilliğini devam ettirirlerdi. Başka il başkanı bulamadıkları için onu koydular. Sürekli muhalefet etmeye çalışırken ağızlarına yüzlerine bulaştırıyorlar. AKP yerelde muhalefeti yapmıyor. Bilgi birikimleri eksik. Belediyecilik  deneyimleri de yok” diye konuştu.