GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Haziran 2023 Pazartesi 08:56

AK Partili İnan: Erdoğan, İzmir'i seviyor ama üzülüyor

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’deki yerel yönetimleri mercek altında tuttuğunu belirterek “Cumhurbaşkanımız İzmir için üzülüyor. Çünkü diğer şehirler belediyecilik anlamında yüksek kapasite koyarken İzmir'in hala bu yüzyılın gerçekliğine yakışmayan belediyecilik anlayışı ile yönetilmesine üzülüyor. Harmandalı'ndan kentsel dönüşüm konusunda Karabağlar Belediyesi ile ilgili tutuma kadar birçok konuyu yakından takip ediyor” dedi.

EGEDESONSÖZ - Türkiye'de uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde olan ve ‘CHP’nin kalesi’ olarak adlandırılan İzmir’de sık sık yerel yönetimler ve iktidar partisi arasında ‘yatırım’ tartışmaları yaşanmaya devam ediyor.

CHP'li belediye başkanları ve siyasiler ‘hükümet İzmir'e şaşı bakıyor’ yorumlarında bulunurken, iktidar partisi üyeleri ise merkezi hükümetin kente yaptığı icraatlar üzerinden yanıt veriyor.

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir yerel yönetimlerini yakınen takip ettiğinin altını çizdi.

ERDOĞAN, İZMİR’İ YAKİNEN TAKİP EDİYOR
SonSöz TV’de yayınlanan programda konu hakkında açıklamalarda bulunan İnan,  “Cumhurbaşkanımız İzmir'i çok seviyor. Hangi gündem, hangi talep olursa olsun ne kadar hızlı çözdüğüne defalarca şahit olmuş biriyim. Talimatlarını nasıl hızlı çözebilirim diye veriyor. İzmir'deki statlarımız ortada, şehir hastanesini açıyoruz, Yüksek Hızlı Tren 2024 yılı sonunda geliyor. 35 projenin yüzde 90'ı bittiyse, biz CHP veya belediye başkanlarına gelen taleplerini hızlıca çözüme kavuşturduysak bu Cumhurbaşkanımızın İzmir ile ilgili olumlu görüşlerinden kaynaklanıyor. Ben bu şehirden çıkan biriyim. Kendisi ile yakinen çalışma fırsatı buldum. Cumhurbaşkanımız İzmir için üzülüyor. Çünkü diğer şehirler belediyecilik anlamında yüksek kapasite koyarken İzmir'in hala bu yüzyılın gerçekliğine yakışmayan belediyecilik anlayışı ile yönetilmesine üzülüyor. Harmandalı'ndan kentsel dönüşüm konusu üzerinden Karabağlar Belediyesi ile ilgili tutuma kadar birçok konuyu yakından takip ediyor. Bu zaman kadar birçok konuyu Cumhurbaşkanımızın desteği ile  yerine getirdik, bundan sonra  da inşallah böyle olacak” ifadelerini kullandı.

İL BAZLI DAĞILIM ESKİDE KALDI
Cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanmasının ardından kabinede İzmir ‘den bir bakanın olmaması ile ilgili gelen eleştirilere yanıt veren İnan, “Biz İzmir ölçeğinde değerlendirmiyoruz tabi. İzmir’in içinden yetişen siyasetçiler hem bölge hem genel siyasette etkin yerde olmalıdır tabii ancak bir sistem değişikliğine gitti. Parlamenter sistemin geleneği olarak devam ediyor ancak bu sistemde böyle bir durum söz konusu değil. Yeni bir siyasi kültür oluşmuş oldu. Burada İzmir'e Şanlıurfa'ya Ankara’ya bakanlık vereyim yok. İl bazlı dağıtım eskide kaldı. Bu seçim ittifakların seçimiydi, partilerin sade oyu ile değerlendirilecek seçim değil. Siyasi yorumlar baktığımızda AK Parti veya diğer siyasi partilerin oyu geçmişteki parlamenter sistemin oyu ile kıyaslanıyor. Bu da en büyük yanlışlardan biri. Bu seçimde biz ittifakların yarıştığı bir seçim gördük. Cumhur İttifakı açık ara ikinci turda Cumhurbaşkanlığını ilk turda ise mecliste büyük çoğunluğu elde etti. Yeni sisteme de bu açıdan bakmak gerekiyor” diye konuştu.