GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Temmuz 2024 Perşembe 21:13

AK Partili İnan'dan Tugay'a tepki: İhaleyi bırak, yarım kalan okula bak!

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin okul kantinleri ihalelerine girmesini yorumladı. Belediye tarafından yapılan okul inşaatının yarıda kaldığını söyleyen İnan "İzmir Büyükşehir Belediyesi, kantin ihaleleri kovalayacağına, Karşıyaka'ya servet aktarımı yapacağına oturup işine bakmalı. Henüz yüzde 40'a ulaşan okul inşaatını tamamlamalı" dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Partİ Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yüklendi.

İnan açıklamasında şunları söyledi:

"Hayret uyandıracak bir İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP Hikayesi...2021 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk kez okul inşa etmeye karar veriyor. Protokoller imzalanıyor.Yer, Eski Çamlık. Abdi İpekçi Mahallesi KarabağlarOkula ismi dahi veriliyor: Orhan Kemal...Ancak...Protokolün üstünden 3 sene geçmesine rağmen ortada ne okul var ne sınıf.Bitmiş bir inşaat dahi bulunmuyor. Öğrencilerimiz okullarına kavuşamıyor.Belli ki önümüzdeki eğitim sezonuna da yetişemeyecek, oldu 4 yıl.İzmir Büyükşehir Belediyesi, kantin ihaleleri kovalacağına, Karşıyaka'ya servet aktarımı yapacağına oturup işine bakmalı. Henüz yüzde 40'a ulaşan okul inşaatını tamamlamalı.İzmir'e çaktığınız bir çivi bile yok derken haklıyız."