GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Eylül 2024 Çarşamba 08:55

AK Partili İnan’dan CHP'li başkanlara: SGK borçları siyasete alet edilmemeli

Yerel seçim sonrası günde gelen belediyelerin vergi ve SGK borçlarının ödenmesi konusunda görüşlerini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, “Bu konunun siyasete alen edilmesini doğru bulmuyorum. Yılların sorumsuzluğunun, fırsatçılığa dönüşmesi de doğru değil. Belediyeler, yasal yükümlülüklerini yerine getirmelidir; şımarıkça davranmanın lüzumu yok” dedi.

EGEDESONSÖZ – AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, SONSÖZ TV’de, belediyelerin vergi ve SGK borçlarıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Belediyelere yönelik haciz işlemlerinin başlatıldığı hatırlatılan Milletvekili İnan, belediyelerin borçları ödemek gibi bir yasal yükümlülüğü olduğunu belirterek, “Şımarıkça davranmanın lüzumu yok” ifadesini kullandı.

CHP’Lİ BAŞKANLAR, BORÇLAR İÇİN ESKİ BAŞKANLARI SUÇLUYORLAR
Borçların yapılandırılması konusunda bakanlıkların çalışma yürüttüğünü anlatan Eyyüp Kadir İnan, şu görüşlere yer verdi:

“Bakanlıklarımız, belediyelerin beklentilerinin karşılanması ve borçların yapılandırılması konusunda çok ciddi bir şekilde çalışıyorlar. Yıllardır böylesine devasa bir bakiyenin birikmesi doğru bir şey değil. Devlet, kendi içinde mahsuplaşmaları yapar. Burada şımarıkça davranmanın lüzumu yok. Bu kadar borç biriktikten sonra ödememek gibi bir keyfiyet olamaz. Bu konuda belediyeler yasal yükümlülüklerini mutlaka yerine getirmelidir. Hangi belediyemiz bir adım atarsa, bakanlığımız 10 adım atıyor. AK Parti milletvekilleri olarak olumlu adım atan her belediyenin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.  Bu konunun siyasete malzeme edilmesini de doğru bulmuyorum. Yılların sorumsuzluğunun bu şekilde fırsatçılığa dönüşmesini de doğru bulmuyorum. İzmir’deki CHP’li belediye başkanları, bu borçların kendilerinden önceki başkanlardan kaldığını söylüyorlar, açıkça onları suçluyorlar”