GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Temmuz 2024 Cumartesi 23:59

AK Partili İnan’dan Büyükşehir’in açıklamasına yanıt: Yargıya müdahale çabası!

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin serbest bırakılması sonrası adliye önünde Cemil Tugay’ın yaptığı konuşma ve alkışlı karşılama ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına yanıt veren AK Partili İnan söz konusu açıklamanın yargıya müdahale ve yönlendirme amacı taşıdığını ileri sürdü.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamada Alsancak'ta yaşanan elektrik faciasında iki vatandaşın hayatını kaybetmesi sonrası yürütülen soruşturmada İzsu Genel Müdür Gürkan Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişinin serbest bırakılması sonrası adliye önünde konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın konuşmasını hedef alınmasına tepki göstermişti. AK Partili siyasi suç atma telaşına girdikleri belirtilen açıklamada tahliye sonrası sanık yakınları tarafından yapılan sevinç gösterisinin birkaç saniyelik olduğu ve bu durumun insani bir durum olduğu ifade edilmişti.

Büyükşehir’in açıklamasına AK Parti kanadından yanıt geldi. Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan açıklamanın gerçek dışı, gayri kurumsal ve ciddiyetten uzak olduğunu ileri sürdü.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

İki vatandaşımızın hayatına mal olan elektrik kaçağı hadisesinde tutumumuz ve söylemlerimiz kamuoyu tarafından yakından bilinmektedir.                             

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bizleri hedef alan ve yargıyı etkilediğimizin iddia edildiği gerçek dışı, gayri kurumsal ve ciddiyetten uzak bir açıklama yapılmıştır.

Aynı açıklamada yer alan; “Suçsuz olduklarına inandıkları eş, yakın ve mesai arkadaşlarının, yargılama süreçlerinde gergin bir bekleyiş içinde olan insanların, salıverme kararı sonrasında yaşadıkları birkaç saniyelik sevinç insani bir durumdur.” ve “Hepimize düşen görev, bu yargı sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesine katkı vermektir.” ifadeleri yargıya müdahale ve yönlendirme amacı taşımaktadır.

Basın açıklamasındaki tutarsızlıklardan da görüleceği gibi Büyükşehir Belediyesi kurumsal kimliğiyle yapılan açıklamada sorumluların suçsuzluğuna dair bir kanaat belirtilmekte ve buna karşılık yargı sürecine adil ve şeffaf bir katkıda bulunacaklarını ifade etmişlerdir.

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi kurumsal açıklamasında AK Partili siyasetçiler olarak bizler “ölümleri istismar etmek ve siyaseten karşı olduğumuzu düşündüğümüz bir tarafa suç atma telaşı”içerisinde gösterilmekteyiz.

Olayın toplumsal etkisi nedeniyle CHP Genel Merkezinden bir açıklama yapılması beklenirken, bizleri doğrudan hedef alması nedeniyle CHP İzmir il Başkanlığının yapması gereken bir açıklamayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığının alelacele yapmasındaki kötü niyeti, suçluluğu, yargıya müdahale çabasındaki telaşlarını da anlıyoruz…