GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ağustos 2023 Perşembe 16:50

AK Partili İnan: Cumhurbaşkanımız İzmir için dertleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e bakışı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili ve parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan, “Kentteki sorunlar günün sonunda Cumhurbaşkanımızın önüne de geliyor. Cumhurbaşkanımız İzmirli hemşerilerimiz için üzüyor, dertleniyor 'hemen hızlıca çözüm, halkımız CHP'li belediyelerin basiretsizliği yüzünden sorun çekmesinler' diyor” diye konuştu.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili ve parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan, Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan İnan, gündeme ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

YALANLARLA BİZİM HAKKIMIZA GİRDİLER
Cumhuriyet Halk Partisi geçmiş dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel’in “AKP’nin yönetiminde bir İzmir’i hayal edebilir misiniz? Kordon’un halini, gençlerin halini düşünün! Özgürlüğü yaşayan çocukları düşünün! Çimlerde bile oturtmayabilirler! Zabıta gelir, zabıta!” ifadelerine yanıt veren İnan, “Söylediğiniz şahsın hala yüzü var mı bilmiyorum. 17-24 Aralıktan sonra, adliyeden tutun sosyal medyaya kadar bu paralel yapıya destek vermiş biri. Yaşam tarzı üzerinden konuşmalar yapacaksın diğer yandan geçmişte FETÖ yardakçılığı unutulmayacak... İzmir halkını bu tür bayat yalanlarla CHP'li siyasetçilerin her birine hakkımı helal etmiyorum. AK Parti teşkilatı olarak da helal etmiyoruz. Bu bayat siyaset üzerinden yıllarca İzmirliyi kandırdılar. Yıllarca AK Parti üzerinden yaşam tarzında müdahale olacak gibi yalanlarla bizim hakkımıza girdiler. Bizde hakkımız helal etmiyoruz. İzmirliler artık bu iftiralara inanmıyor. Çünkü ellerinde söyleyecekleri başak hiçbir şey kalmadı. Bugün partimizin 22'nci yılını kutladık. Yıllarca Ankara, Antalya'yı yönettik. Kime ne yapılmış? Benim yıllarım Kordon'da geçti. Böyle İzmir'e AK Parti üzerinden endişe sevk etmek doğru ve karakterli bir durum değildir. Böyle bir şey olmadığını 20 senedir vatandaşlarımız görüyor. AK Parti döneminde modernleşmeden yeniliklere kadar en büyük değişim yaşanmıştır. Onların aileleri mi daha genç bir ülkede yaşıyordu, yoksa biz mi daha özgür bir Türkiye'de yaşıyoruz? Anne ve babalarımızın geçmişine göre daha özgür bir ülkede yaşıyoruz. Bizim duruşumuz, kimliğimiz belli.  Bizim üzerimizden korku pompalamak etik de değil. Bunun böyle olmadığını 31 Mart'ta İzmir'i kazandığımızda şehirde yapacağımız icraatlarla göstereceğiz” diye konuştu.

İZMİRLİ HEMŞERİLERİMİZ İÇİN ÜZÜLÜYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e bakışını da yorumlayan İnan, “İzmir’de şehircilik çökme noktasına gelmiş. çevrenizden insanlar İzmir'e misafirliğe geldiğinde yorumları negatif oluyor. İzmir ulaşımda, altyapıda, üstyapıda bu halde gidiyorlar. Geldikleri şehirdeki şehircilik ile kıyaslıyorlar. Bizim 2024'de  belli bir değişim iradesini ortaya koymamız lazım. Geri kalmışlığını kapatacak bir yerel yönetim idaresine ihtiyaç vardır o da AK Parti'de mevcuttur. Kollarımızı sıvayıp çalışmamız lazım bu açıkları kapatmak için. Kentteki sorunlar günün sonunda Cumhurbaşkanımızın önüne de geliyor. Cumhurbaşkanımız İzmirli hemşerilerimiz için üzüyor, dertleniyor 'hemen hızlıca çözüm, halkımız CHP'li belediyelerin basiretsizliği yüzünden sorun çekmesinler' diyor” ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimlerini de işaret eden İnan, “İzmir'de istemezük anlayışının bize verdiği zararlar da oldu. İnşallah 31 Mart'ta  Cumhurbaşkanımızın  desteği ile İzmir'in geri kalmışlığındaki cari açıklığı kapatma çabamız söz konusu. Şehrimizin geri kalmışlığı artık partiler üstü bir sorun haline geldi” dedi.