GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Haziran 2021 Salı 15:54

AK Partili Hızal'dan Soyer'e 'trafik' salvosu: İzmirlilerin aklıyla dalga geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'deki trafik sorunu ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, "Sayın Soyer nasıl körfezin temizliği konusunda hiçbir şey yapmadan körfezin kendi kendine temizleneceğini  iddia ettiyse, şimdi de trafik konusunda da şehre hiçbir yatırım yapmadan, bu sorunu ortadan kaldıracağını dile getiriyor. Bu aslında İzmirlilerin akılları ile dalga geçmekten başka bir şey değildir" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de pandemi ile birlikte artan özel araç kullanımlarının, İzmir trafiğinde yarattığı yoğunluk kentte eleştirilere neden olmuştu.

Kademeli mesainin de son bulması sonrası işten çıkış saatlerinin yeniden tekdüze olması ve okulların kısmi de olsa yüz yüze eğitime başlaması ile birlikte kent genelinde trafik çilesi yoğun tepkilere neden olurken, Cumhur İttifakı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi trafik sorununa çözüm konusunda sık sık karşı karşıya gelmeye devam ediyor.

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in CittaSlow İzmir tanıtımında İzmir'deki trafik sorunu ile ilgili 'Trafikteki araba sayısını azaltmak. Bunun başka çözümü yok, New York’ta da çözüm bu Bogota’da da Paris’te de. İnsanların araba kullanmayı tercih etmemesini sağlamak zorundayız' ifadelerini kullanmıştı.  Başkan Soyer'in açıklamalarına ise AK Parti'den yanıt gecikmedi. Soyer'in açıklamaları eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Soyer'e sert sözlerle yüklendi.

İZMİRLİLERİN AKILLARI İLE DALGA GEÇMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL
Başkan Soyer'in trafik ile ilgili sözlerini 'körfez' açıklamalarına benzeten Başkanvekili Hızal, "Trafik günümüz dünyasında bütün metropollerin en önemli problemlerinden bir tanesi. Ancak İzmir'in diğer metropollerden ayıran bir özelliği. İzmir'in yöneticileri diğer metropol şehirlerdeki yöneticilerden farklı olarak trafiğe çözüm üretmiyor, trafiğe çözüm üretiyor gibi davranıyorlar… Sayın Soyer nasıl körfezin temizliği konusunda hiçbir şey yapmadan körfezin kendi kendine temizleneceğini  iddia ettiyse, şimdi de trafik konusunda da şehre hiçbir yatırım yapmadan, bu sorunu ortadan kaldıracağını dile getiriyor. Bu aslında İzmirlilerin akılları ile dalga geçmekten başka bir şey değildir" dedi.

SANIRIM BATTI ÇIKTILAR RAFA KALDIRILDI
"Sayın Soyer bundan 2 yıl önce adayken, trafik sorunun görüp bir takım vaatlerde bulundu ve bu vaatlerde oy aldı. Ancak bugün geldiğimiz noktada bu sorunu çözmek için hiçbir adım atmıyor. Adım atmakla birlikte bu adımların gereksiz olduğunu söylüyor. 3 adet battı çıktılar ile ilgili henüz hiçbir adım atılmadı. Bu açıklamadan sonra da görülüyor ki, Tunç Soyer'in seçim vaatleri arasında yer alan 3 adet battı çıktı rafa kaldırıldı ve yapılmayacak" ifadelerini kullandı.

BU BİR İTİRAFTIR
İzmir'in sorununu yerel yöneticilerin çözmesi gerektiğini belirten Hızal, Soyer'in açıklamalarının itiraf olduğunu belirtti. Hızal, "Bu sorunlar en başta şehri yöneten Tunç Soyer'in ve yerel yöneticilerin vizyonsuzluklarından kaynaklanıyor. Elbette ki araç yoğunluğunun fazla olması, nüfusun artması trafiğe bir sebeptir, ancak bunları ön görebilmesi gereken İzmirlilerin yöneticileridir. Yerel yöneticiler ise maalesef hiçbir sorunu öngöremediği gibi bunu da ön göremediler. Yıllık 10 milyar bütçesi olan İzmir'de, ulaşım altyapısının sağlıklaştırılması için yerel yöneticiler hiçbir yatırım yapmadı. Anlaşılıyor ki Tunç Soyer, trafik probleminin artık çözmeyeceğine/çözemeyeceği konusunda itirafta bulunuyor" diye konuştu.

SORUMLULUĞU İZMİRLİLERİN ÜZERİNE ATMIŞTIR
Soyer'in çözümlerin kendi kendine gelmesi için beklediğine vurgu yapan Hızal, "Kendi sorumluluklarının, kendi görevlilerinin kendisine yüklediği sorumlulukların farkında değil. Aynı açıklamayı körfezin temizliği açısında da söylemiş ve  'körfezi kirletmeyerek temizleyeceğiz' diyerek yine sorumluluğu vatandaşların üzerine İzmirlilerin üzerine atmıştı. Sayın Soyer yaptığı açıklamada ayrıca Çernobil örneğini vermiş ve 'uzun yıllar Çernobil'de kimse yaşamadığı için doğa kendi kendini yeniliyor' demişti. Görülüyor ki Tunç Beyin çözümü kendisinde değil, çözümü sanırım 'İzmir'i boşaltacağız ve kentte kimse yaşamayacak, bu şekilde trafik ve çevre sorunları, altyapı sorunları ortadan kalkacak' diye düşündüğünü tahmin ediyoruz" dedi