GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Mayıs 2022 Salı 14:36

AK Partili Hızal’dan koku eleştirisi: Zehirleniyoruz!

İzmir Körfezi’nin kirliliği ve çevreye yaydığı kötü koku yaz aylarının gelmesiyle tekrar gündeme oturdu.  İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu konuya ilişkin çarpıcı eleştirilerde bulundu.

EGEDESONSÖZ – İzmir Körfezi’ndeki kirlilik ve genel olarak şehre yayılan koku, yaz aylarının da gelmesiyle daha çok gündeme gelmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Körfezi’nin kirli olduğu iddialarının üzerine geçtiğimiz İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İzmir Körfezi’nden aldığı su örneğini meclis üyelerine göstermişti. Bu konuyu sosyal medya üzerinden tekrar gündeme getiren Hızal, körfezden su örneği aldığı videoyu paylaşarak takipçilerine de göstermek istediğini duyurdu.

Hızal, Çiğli arıtma tesisinin çıkış noktasında bir tekneyle su örneği aldığı ve arıtma tesisinin suyu çökertme yaparak rengini kahverengileştirdiğini dile getirdiği videoyu paylaşırken şu mesajları ekledi:

“İzmir'de günbegün artan kötü kokunun kaynağını değerli İzmirlilere göstermek istiyorum. Burası Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi. Burada İzmir Körfezi’ne ihanet ediliyor. Tonlarca pis su Körfezimize dökülüyor. Maalesef zehirleniyoruz.”