GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Eylül 2021 Salı 19:20

AK Partili Hızal, Başkan Sandal'a sordu: O reklama kaç lira verdiniz?

Bayraklı Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci oturumunda, Başkan Sandal'ın FOX TV'de bir reklam kuşağında "Personel alımını torpilsiz yaptık" şeklinde yer almasını gündeme taşıyan AK Partili Özgür Hızal, "Bu reklam için kaç lira ödediniz?" diye çıkıştı. Başkan Sandal, "Bir kuruş para ödemedik, ileride yapacağımız çalışmalar için ödeyeceğiz" açıklamasında bulundu

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Birimlerden gelen önergeler, ilgili komisyonlara sevk edilirken, ihtisas komisyon raporları da görüşüldü. Toplantıda, AK Partili Meclis üyesi Özgür Hızal Başkan Serdar Sandal'a "Fox TV'nin reklam kuşağında, Bayraklı Belediyesi'ne personel alımı torpilsiz yapıldığına dair bir söylemle yer aldınız. Bu reklam için kaç lira ödediniz?" şeklindeki soru yöneltti.

HIZAL: REKLAM KUŞAĞINDA EKRANA ÇIKMAK BAŞKA, HABER BAŞKA!
İşe alımın torpilsiz olmasının, zaten olması gereken bir eylem olduğuna vurgu yapan Özgür Hızal, "Böyle bir şey için FOX TV'ye reklam mı vermek gerekiyor? Haber başka şey, reklam kuşağında ekrana çıkmak başka bir şey. Bayraklı'nın sorunlarını görmezden gelirken, televizyonda reklama çıkmak, kabul edilebilir, anlaşılabilir bir durum değil" diye çıkıştı. Hızal'ın sorusuna, hem CHP Grup Başkanvekili Cindi Canpolat, hem de Başkan Serdar Sandal yanıt verdi. Canpolat, "Açılacak kreşlerde görev yapacak öğretmen alımları için Ege Üniversitesi ile protokol imzalandı. Sınavı, Ege Üniversitesi'nden gelen heyet yaptı. Belediye olarak biz bu işe karışmadık. Sınavda 70'in üzerinde puan alanlar mükalata alınacak" dedi. Başkan Sandal ise şu açıklamayı yaptı:

SANDAL: FOX TV'YE BİR KURUŞ ÖDEME YAPMADIK, ANCAK...
"Torpilsiz, her türlü şaibeden uzak bir personel alımı söz konusu. Sınavı, uzman bir heyet yaptı. Şimdi mükalata çağrılacak bazıları. Bu çalışma için FOX TV'ye bir kuruş para ödemedik. Fakat bundan sonra yapacağımız ortak çalışmalar için, başkaları ne ödüyorsa, biz de o kadar ödeme yapacağız."


Bu arada CHP'le Meclis üyeliğinden istifa ederek, Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın belirleyeceği bir görevde çalışacağı açıklanan İbrahim Balıkçı da Meclis'te gündeme geldi. Özgür Hızal, "Meclis üyeleri, yakınlarını işe aldırmak için uğraşır, diye bilirdik. Bu kez Meclis üyemiz, kendini işe aldırmış" sözleriyle tepkisini ortaya koydu.