GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Eylül 2019 Cuma 15:08

AK Partili eski vekil siyasetten sonra partisini de bıraktı!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti üyeliğinden istifa etmesinin ardından İzmir eski Milletvekili İbrahim Turhan da aynı refleksi gösterdi. Davutoğlu’na yakın bir isim olan Turhan önceki süreçte siyaseti bıraktığını açıklamıştı.

EGEDESONSÖZ- Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti üyeliğinden istifa etmesinin ardından İzmir eski Milletvekili İbrahim Turhan da aynı refleksi gösterdi. Davutoğlu’na yakın bir isim olan Turhan önceki süreçte siyaseti bıraktığını açıklamıştı.

Eski Vekil Turhan, “AK Parti yönetimi partiyi istişareye ve eleştiriye açık kurumsal bir siyasal yapı olarak değil, ancak bir nesil devam edecek aile şirketi olarak gördüğünü belli etmiş oldu. Bu sebeple 2015/2 dönemden beri İzmir Karşıyaka teşkilatı üyesi olduğum AK Parti üyeliğinden istifa ettim” dedi.  

1968 yılında İzmir'de doğan Turhan 25 ve 26.Dönemlerde AK Parti'den İzmir Milletvekili seçilmişti. Doktorası sırasında Boğaziçi Üniversitesi'nde Davutoğlu'nun öğrencisi olan Turhan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve Borsa İstanbul başkanlık görevlerini de yürütmüştü.