GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Ocak 2024 Perşembe 08:53

AK Partili eski isim, CHP’nin Bergama adayı!

İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi eski Başhekimi Prof. Dr. Tanju Çelik, 2015 seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuş geçtiğimiz yıl CHP’ye geçerek milletvekili aday adayı olmuştu. Yaptığı açıklamalarda “AK Parti’den benimle hareket edecek çok sayıda insan var” açıklaması yapan Çelik, adaylık listelerine giremeyince bu kez şansını Bergama’da belediye başkan adaylığı için denedi. Çelik, CHP’nin adayı olmayı başardı.

EGEDESONSÖZ- CHP’de 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde belediye başkan adatyları peyderpey açıklanmaya devam ediyor.

Partinin kalesi olarak bilinen İzmir’de belediye başkan adaylıkları ile ilgili ilk düğüm dış ilçelerde çözülmüş oldu.

Bayındır, Bergama, Tire, Kiraz, Kınık ve Torbalı ilçe belediye başkanları arasında Bergama adayı Prof. Dr. Tanju Çelik’in ismi ise dikkat çekti. Çelik, 2015 yılında AK Parti’den milletvekili adayı olmuş ve seçilememişti. Çelik siyasi kariyerine 2023 seçimleri öncesinde CHP’de devam etme kararı almış ve milletvekili aday adaylığı başvurusu yapsa da aday gösterilmemişti.

Çelik bu kez şansını Bergama Beleidye Başkan Adaylığı’ndan yana denedi ve Çelik başkan adayı olmuş oldu.

Çelik, CHP milletvekili aday adaylığı döneminde yaptığı açıklamada “Benim daha önce AK Parti’den adayı olmam sıkıntı yaratmaz, tam tersine CHP’nin oy sayısını artırır. Çünkü o çevreden, listeye girersen yanındayız, diyen, benimle birlikte hareket etmeye hazır binlerce insan var” ifadelerini kullanmıştı.