GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Şubat 2019 Perşembe 12:40

AK Partili Eroğlu vizyon projelerini açıkladı... İzmir için 10, Konak için 10

Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, İzmir için 10 Konak için 10 başlık altında hazırladığı projeleri kamuoyuna tanıttı. Eroğlu, “İzmir’e 23 yaşımda genç bir mimar olarak gelmiştim. İzmir’e karşılığını vermek istiyorum. İzmir müthiş bir marka şehir olma yolunda ilerlemelidir. Bizim amacımız yapacağımız projeleri anlatmaktır” dedi.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- AK Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yer aldığı Cumhur İttifakı’nın Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, projeleri kamuoyuna tanıttı.

Karaca Otel’de gerçekleşen lansman toplantısına AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, teşkilat mensupları ve partililer katıldı. 31 Mart yerel seçimleri için Konaklılardan vize isteyen AK Partili Eroğlu birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Eroğlu, “Ailem bugün hiçbir zaman olmadığı gibi yalnız bırakmadı. Konak Belediye Başkanlığı için yola çıktığımızda bugünü kurguladık. Bugün özel bir gün. Sevgiyle Konak’a olan aşkımızla yola çıkalım dedik. Bugünün anlam ve önemini biraz daha özelleştirelim dedik. Hepinizin sevgililer günü kutlu olsun” diyerek sözlerine başladı.

İZMİR İÇİN 10, KONAK İÇİN 10 PROJE DİYORUZ
“İzmir’e 23 yaşımda genç bir mimar olarak gelmiştim” açıklamasıyla konuşmasını sürdüren Eroğlu, “İzmir’e karşılığını vermek istiyorum. İzmir müthiş bir marka şehir olma yolunda ilerlemelidir. Biz yapılmayanları anlatmayacağız. Bizim amacımız yapacağımız projeleri anlatmaktır. Bizim amacımız özellikle Konak’ı birkaç alanda marka yapmaktır. Buna göre tasarımlarımızı yapacağız. Yapılacak olanı anlatacağız. Konak’a gelen her insanın mutlu olarak gelmesini ve ayrılmasını istiyoruz. Kemeraltı’na giren vatandaşımız hoş vakit geçirecek, Basmana’de tarihle beraber yürüyecek. Deniz kokusunu burnunda hissedecek. Sadece gündüzleri değil geceleri de yaşayacak. Konak İzmir’in kalbi. Konak’ı besleyecek olan 112 mahallemizdir. Hepsine ayrı projelerle destek vererek Konak’ın değerine değer katmak için çalışacağız. İzmir’i yaşanılabilir bir kent yapmak için, gençlerimiz, kadınlarımız, gençlerimizle birlikte çalışacağız. Biz herkesi kucaklamak için geliyoruz. Nihat Zeybekci başkanımız ‘10 Numara İzmir’ başlığıyla projelerini tanıttı. Biz ise İzmir için 10, Konak için 10 proje diyoruz” ifadelerini kullandı.

Projelerini hem tanıtan hem de detaylı bilgiler veren Eroğlu şunları söyledi:

BÜTÜN YOLLAR KONAK’A ÇIKAR
‘Bütün yollar Konak’a çıkar’ diyoruz.  Trafiği rahatlatacağız. Alsancak Gar’ının önüne meydan yapacağız. Tünel otopark projemiz var. Bu bizim vizyon projemizdir ve Büyükşehir Belediyesi’ne armağanımızdır. 6 bin araç kapasitemiz olacak.

YATAY ASANSÖR
Yatay asansör ve seyir terasları yapacağız. Susuzdede Parkı İzmir’in nefes alacağı bir yerdir fakat ne yazık ki kullanılamıyor. Eğimli bir yer. Yaşlılarımız, engellilerimiz kullanamıyor. Yaşlı vatandaşlarımız için ATV hizmeti bile verebiliriz. Biz yaşlı insanımızı evde otursun diye emekli yapmıyoruz. İzmir’e bir rekreasyon alanı sunmuş olacağız.

İZMİR BAHÇE PROJESİ…
‘Çevreci ve Planlı bir Konak’ başlımız var. İzmir Bahçesi Projemiz var. Yeşil alan 10 katına çıkarılacak. Yerlerimiz var. Buca ile Konak bölgesi alanda kalan bir bölge. Çocuklar için oyun alanları yapacağız. Hayvan barınakları planlıyoruz. Konak Belediyesi nezdinde şu anda hayvan barınağı yok. Sokakta bir anda köpekleri koloni halinde görüyorsunuz. Bunlara çözüm getireceğiz. Konak’ın kanayan yarası olan Çınartepe Bölgesi var. Aydın Erten rekreasyon alanı var. Atıl olarak duruyor. Hiçbir şey yapılamamış.

50 METRE UZAKLIKTAKİ DENİZE SUYU ULAŞTIRAMIYORUZ
Konak’ta sıfır atık… Yine Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği proje ama sıfır atık önce evde başlar. Bunun öncülüğünü biz belediye olarak yapacağız.  Yağmur suyu, kanalizasyon ve arıtma projesi… Bu her dönemde Konak’ta yaşadığımız en büyük sorunlardan bir tanesi. Bunlar en kısa sürede çözülecektir. Denize 50 metre uzaklıktaki Gündoğdu Meydanı’ndan 21’inci yüzyılda suyu denize ulaştıramıyoruz.

GÜLTEPE PLANLARININ REDDEDİLMESİ İÇİN: KANAYAN BİR YARA VAR
15 yıldır yapılamayan planlar var. 3 gün önce alelacele yapılan planların İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde iptal olduğuna şahit olduk. İZSU’dan görüş alınamamış diyorlar. İZSU’da senin, nereden görüş alacaksın? Kanayan bir yara var. 5 yıl içinde çözülmeyen imar planı bırakmayacağız. İvedilikle bu konunun ele alınması gerekiyor. 81 vilayet dönüştü biz hala dönüşemedik. Keşke her yer İzmir gibi olsun diye bir laf var. (Gecekonduları göstererek) İşte her yer İzmir gibi olsun dedikleri manzara bu! Şehri marka haline getirmemiz lazım. Artık günümüzde ülkeler değil şehirler yarışıyor. Bizim derdimiz Konak.

ÇOK KATLI YAPILARDA OTURMAK ROMANLARIN DOĞALARINA AYKIRI
Ege Mahallesi ve Çevresi İyileştirme Projesi… Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bir yer. Roman vatandaşlarımız çok katlı yapılarda yaşayamaz. Doğalarına aykırı, istemiyorlar. Biz onlara 3 katlı binalar tasarladık. O binaların altında insanları oraya getirebilecek dükkanlar, lokantalar yapacağız. Sağına soluna dokunmuyoruz. Oradaki insanlarla yapılacak projelerdir bunlar. Masada oturarak yapılacak şeyler değildir.  Sosyal adaleti ve barışı bu projelerle sağlayabiliriz.

FİLM PLATOMUZ YOK
Film platolarımız yok. Yapacağız. İstanbul’da var. Film piyasasında dünyada bir numara Amerika ikinci Türkiye’dir. Bu işin kaymağını İstanbul alıyor. Bölgeye istihdam sağlayacak ve Konak’ı marka yapacak projedir bu.

DAMLACIK’TA TASARIM MERKEZİ YAPACAĞIZ
Konak’ı tasarım merkezi yapmak istiyoruz. Birinci sırada yine İstanbul var. İzmir yine gerilerde. Küçük işletmeler bir çatı altında toplanırsa, belediye her türlü desteği verirse zaten hükümet yüzde 60 katkı sunuyor, bunu kullanabiliriz. Bunu Damlacak’a yapabiliriz. Damlacık’ta 11 tane tescilli bina var. O binaları bu tesisin içine katabiliriz. İstihdamı sadece hükümet değil yerellerde sağlar.

HIZLI BİR ŞEKİLDE KEMERALTI’NI CANLANDIRMAMIZ GEREKİYOR
Kemeraltı yeniden ticaretin kalbi haline gelecek. Ben İzmir’e geldiğimden beri aynı manzara. İnanın Konak bu projelerle canlanacaktır. Sadece Gaziantep’e Bakırcılar Çarşısına gitmek için uçakla giden insanlar biliyorum. Niye Kemeraltı’na gelmiyorlar? Bizim hızlı bir şekilde Kemeraltı’nı canlandırmamız gerekiyor.

5 YILDA 20 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEĞİZ
Kadın eğitim, istihdam ve iş merkezleri kuracağız. Bunlar belediye destekli istihdam sağlanacak projelerdir. Belediye işveren işbirliği modelimiz var. Öncelikle belediye olarak esnaf meclisini kurmamız gerekiyor. 5 yılda 20 bin kişiyi istihdam edeceğimizin sözünü veriyoruz.

İZMİR TURİZMDE NİYE BU KADAR GERİDE OLSUN?
Niye İzmir turizmde bu kadar geri olsun? Dünyanın en güzel körfez, en güzel sahillerinin olduğu yer. Tarihi için de İzmir’e turist çekmemiz lazım. İzmir’de 4-5 yıldızlı otel sayısı 6 ya da 7… Antalya’da bu sayı 403…

KENT MERKEZİNDE YAPILACAKLAR…
‘Tarihi yapılar restorasyon ile hayat buluyor’ diyoruz. Ayrıca muhtarlık hizmet binaları yapacağız. Muhtarlıkların içinde de beyaz masa kuracağız. Vatandaşla direkt olarak iletişime geçeceğiz. Taksi duraklarını modernize etmek zorundayız. Ya kaldırımın üstündeler ya da başka bir yerdeler. Kadınlarımız Pazar yeri istiyor. Devletimizin de kapalı pazar yeri yaptırma gibi bir emri var. Hijyen açısından böyle yapılmak durumunda. Hayvan otelleri, parklar yapacağız. Bahçelerimizin yanında mutlaka barınak yapacağız.

KÜLTÜRPARK’IN ÜZERİNDE BİR EL VAR!
Kültürpark özelinde konuşan Eroğlu, “Kültürpark botanik bahçe olabilir. Singapur’da insanların sadece görmek için gittikleri bir yer var. Kültürpark için neyi bekliyoruz bilmiyorum! Üzerinde bir el var, tutmuşlar. O üzerindeki elin kalkmasını bekliyoruz” dedi.  

PROJELERİN BAŞLIKLARI

Alsancak Gar Kavşağı- Talat Paşa Bulvarı

Yeşildere Trafiği Projesi

Ankara Caddesi Bağlantı Yolu

Liman, Altınyol, Ozan Albay ve Ankara Caddesi Kavşağı

Mürselpaşa Caddesi Kavşak Projesi

Güzelyalı Köprü Kavşak

Katlı Otopark

Tünel Otopark

Yatay Asansör ve Seyir Terasları

İzmir Bahçesi Projesi

Konak Bahçeleri (Çınartepe Bölgesi)

Konak’ta Sıfır Atık

Yağmur Suyu- Kanalizasyon- Arıtma Projesi

Yeşildere Rekreasyon

Ege Mahallesi ve Çevresi İyileştirme Pojesi

Metruk Binaları İyileştirme ve Güzelleştirme Projesi

Damlacık Tasarım Merkezi

Kemeraltı Yeniden Ticaretin Kalbi Haline Gelmesi Projesi

Meslek Edindirme Kursları

Belediye- İşveren Birliği

Kadifekale Teleferik Bağlantısı

Türkiye’nin En Büyük Arkeoloji ve Medeniyetler Müzesi

Muhtarlık Hizmet Binaları

Ege ve İzmir Mimarisi ile Taksi Durakları Yapımı

Kapalı Pazar Yerleri

Sokak Hayvanlarının Korunması Projesi

Hayvan Parkı

Çalışan Anneler İçin Çocuk Bakım Evleri

Çamaşırhane

Geleneksel Konak Kahvaltısı

Semt Polikliniklerinin Kurulması ve Etkin Hale Getirilmesi

Engelli Rehabilitasyon, Eğitim ve İş Merkezi

İzmir Veledrom ve Atletizm Pisti

Sporda Belediye-MEB İşbirliği

Spor Kulüplerinin Desteklenmesi

Akıllı Kent Konak

Ayak İzi Projesi

Sanat Sahneleri

Festivaller Şehri Konak

Gezici Sanat Evleri

Yaratıcı Performans Merkezleri