GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ekim 2017 Çarşamba 13:37

AK Partili Delican: İki ülke dostluğu İzmir'i büyütür

Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı Ege Ekonomik Forumu’nun ardından konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Yunanistan ve Türkiye’nin iyi ilişkilerinin İzmir’i doğrudan etkileyeceğini söyledi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’nın katkılarıyla Ege Ekonomik Vakfı’nın organizasyonunda gerçekleştirilen “Ege Ekonomik Formu’na” katılan Başbakan Binali Yıldırım İzmir’den ayrıldı. Yıldırım, Ege ve İzmir’in ekonomik yapısı ve hükümetin bölgeye yatırımları hakkında bilgi verirken Ege’nin kalkınması için başlatılan projelerin sürdüğünü söyledi.

Başbakan Yıldırım’ın katılacağı açıklanan ve daha sonra iptal edilen AK Parti İzmir İl Danışma Kurulu’nun ekonomi programını rahatlatmak için yapıldığını belirten İl Başkanı Bülent Delican, “Sayın başbakanımız yoğun programı içinde İzmir’e zaman ayırdı. Biz de teşkilat olarak danışma kurulumuzu erteledik. Başbakanımız gerçekten kentimize büyük önem veriyor. Bunu her fırsatta gösteriyor. İzmir’in, Ege’nin tüm işleriyle yakından ilgileniyor” dedi.

Yunanistan ile Türkiye’nin buluşması açısından bu tür organizasyonların önemli olduğunu anlatan Delican, “Buradaki amaç iki ülkenin birbirleriyle yakın ilişki kurmasıdır. Sayın bakanımızın da dediği gibi Menderes Ovası’nın domatesi niye Selanik’in domatesiyle aynı şekilde birlikte pazarlanmasın. Marmaris’ten adalara neden düzenli karşılıklı turist için seferler sıklaştırılmasın? Biz bunu yapabiliriz. Yıllarca aynı denizi kullanan ülke olarak aramızı bozdular. Birbirimiz ile bilinçli bir şekilde iletişimimizi koparmaya çalıştılar. Biz düşman oldukça hepimiz zarar görüyoruz. Ekonomik birliktelik sosyal ve kültürel alanlarda da önemli atılımları getirecek. Türkiye ile Yunanistan’ın işbirliğinden doğrudan etkilenecek il İzmir’dir. İzmir de arkasından Ege’nin diğer illerini sürükleyecektir” dedi.

Delican, her iki ülkenin alacağı kararların böylece vatandaşları da ilgilendirdiğinin altını çizdi.