GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Aralık 2017 Cumartesi 14:30

AK Partili Delican: Hayatı paylaşmak için engel yok

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda "Hayatı paylaşmak için engel yok" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Hayatın içindeki tüm engellerin farkındalık, sevgi ve dayanışma ile aşılabileceğine dikkat çektiği mesajında; böyle günlerin de; daha çok toplumun genelinde hassasiyet tazeleyen idrak günleri  olduğunu belirtti.

15 yıllık AK Parti iktidarının, engelli vatandaşlara yasal ve sosyal haklarının teslim edildiği reform niteliğinde adımlar attığını hatırlatan Delican; mesajında şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti; her zaman engelli kardeşlerimizin yanında ve destekçisi oldu. Biz biliyoruz ki; engelli olmak bir insanın tercihi değildir ve asla hayata katılmaya engel değildir. Önemli olan toplumsal duyarlılığımızı koruyup geliştirmek ve engelli vatandaşlarımızı kavrayarak, hayatlarını kolaylaştıracak dayanışmayı göstermektir. Asıl engelin, sevmekten, paylaşmak duygusundan yoksun olmak olduğunu gözler önüne seren pek çok engelli vatandaşımız var. Bugüne kadar; ülkemizi eğitimden, sanata; spordan, edebiyata pek çok alanda pek çok büyük ve anlamlı başarıya taşıyan engelli kardeşimiz, büyüğümüz var. Onların üretme ve yaratma potansiyelleri; ülkemizin gerek ekonomik gerekse sosyal ve kültürel alanında oluşan katma değerde büyük paya sahip. Yarının bizlere neler getireceğini bilemeyiz ve bu nedenle günlük yaşamdan çalışma hayatına kadar onların önünü açmak ve desteklemek hepimizin görevi."

Engelsiz bir Türkiye, Engelsiz bir dünya için...

Mesajında; engelli vatandaşlara eşit koşullar sunmak üzere çalıştıklarını ve istihdam, ücret iyileştirmeleri, ve sosyal hayata katılmaları noktasında bir çok ilke imza attıklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; hem onların hem de ailelerin her zaman yanında olduklarını hatırlattı. Delican; sözlerini şöyle sürdürdü;

"Kısa süreli ücretsiz bakım hizmetleri, engelli yaşam merkezleri, umut evleri gibi pek çok proje ile yüz binlerce engelli vatandaşımız ve ailelerine ulaştık. Bilgi ve teknolojiden yararlanmalarını sağladık. Engellilerimiz de herkes gibi sağlık, çalışma, eğitim gibi temel hak ve özgürlüklerden yararlanmak ve normal bir hayat sürmek hakkına sahip. AK Parti iktidarı, 2005 yılında 'bin 500 maddelik engelliler hukuku" oluşturarak engellilerin sorunlarını çözmek ve haklarını teslim etmek üzere  Cumhuriyet tarihinin en büyük adımını atmıştır. 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile de bu reform sürecini üst aşamaya taşıyarak, engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. Elbette, bu çalışmalar bir son değil, gerekli düzenlemeleri yapmaya ve yeni projeler geliştirmeye devam ediyoruz. 3

Aralık Dünya Engelliler Günü; engelli vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin bu bilinçle kavrandığı, desteklendiği bir dünyanın vesilesi olsun dilerim. Toplumun tüm kesimlerinin gerekli hassasiyeti göstererek, engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir dünya için çaba göstermesi temennisi ile, tüm engelli kardeşlerimi selamlıyor, kucaklıyorum"