GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Mayıs 2017 Salı 12:56

AK Partili Delican’dan 'yağış' çıkışı: Nereye kadar doğal afet?

Delican, “Doğal afetten asla siyaset yapacak değiliz. Nereye kadar doğal afet? Devamlı doğal afet deyip bu yaşanılanları halının altına süpürmek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmıyor. Bu kenti 15 yıldır onlar yönetiyor. Taşın altına elini koyması gerekir. Takkeyi önüne koyacak” dedi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican önceki gün kentte etkisini hissettiren ve birçok yerde maddi hasara yol açan sağanak yağış için açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçmiş dönemde partisini hedef alan, ‘Doğal afet üzerinden siyaset yapmayın’ açıklamalarını da hatırlatan Başkan Delican önemli mesajlar verdi.

Delican ayrıca bir daha aynı görüntülerin yaşanmaması için çözüm masası kurulmasını işaret etti.

BİZ İZMİRLİLER BÖYLE ANILMAK İSTEMİYORUZ
Delican, “Yaşananlar İzmir gibi çağdaş bir kente yakışmıyor. Batıya açılan kent, Türkiye’nin en batısındaki kent olarak biz İzmirliler aslında bu görüntülerle anılmak istenmiyoruz. Birçok kent alt yapı problemlerini çözmüş durumda” dedi.

BU KENTİ 15 YILDIR ONLAR YÖNETİYOR
Delican, “Evet doğal afetten asla siyaset yapacak değiliz. Ucuz siyaseti benimsemiyoruz. Nereye kadar doğal afet? Devamlı doğal afet deyip bu yaşanılanları halının altına süpürmek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yakışmıyor. Bu kenti 15 yıldır onlar yönetiyor. Planlamasını, kentsel dönüşümünü yapacaklar. Son dönem belediye kararlarıyla değil uzun yılların getirdiği çarpık kentleşmenin sonucudur. Dere yataklarına evler yapılmış. Su mutlaka eski yatağına buluyor. Yüksek bir yere geldiğinde de bu görüntüler oluşuyor. Halkımızla oturup çözüm üretmek ve gerekli düzenlemeleri yapmak da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir. Vatandaş bu acıları çekmek zorunda değil. Vatandaşa zamanında yol gösterilmemiş. Zamanında gerekli önlemler alınsaydı bu hatalar olmazdı. Bu hataları görmezden gelmek olmaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi oturup bu alanlarda planlarını programlarını yaparak dönüşüme geçecek” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TAKKEYİ ÖNÜNE KOYACAK!
Delican, “İkide bir vatandaşa bu çileyi çektirmek Türkiye’ye ve dünyaya bu görüntülerle çıkmak biz İzmirlilere yakışmıyor. Bunu kabul etmiyoruz. Çözümü olduğu için kabul etmiyoruz. Çözümsüz ve çaresiz değiliz bu konuda. Çok rahatlıkla bu tablo değiştirilebilir. Planlı bir şekilde yapıldığında bunlar bir daha bu tablolarla karşılaşmayız. Dere yataklarında yapılan imar ve sıkıntılı yapıların yenilenmesi çözülebilecek konular. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taşın altına elini koyması gerekir. Takkeyi önüne koyacak.  Oturacak, vatandaşı çağıracak. Bu iş masada çözülecek. Tarafların iradesiyle çözülecek konu. Büyükşehir Belediyesi artık bu iradeyi göstersin” ifadelerini kullandı.