GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Haziran 2017 Salı 08:57

AK Partili Delican'dan Ramazan raporu: Kapı kapı dolaştık

İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ramazan ayında ilçelerde düzenlenen iftar programları hakkında detaylı bilgi verdi. Delican kentte hemen hemen tüm ilçelerde vatandaşlarla bir araya gelindiğini vurguladı.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ramazan ayı boyunca ilçelerde gerçekleştirilen iftar programları hakkında bilgi verdi.

Başkan Delican, genel merkezin lüks iftar sofralarını yasaklaması sonrasında vatandaşlarla bir araya gelinmesini değerlendirirken, İzmir’in hemen hemen tüm ilçelerine giderek kapı kapı dolaştıklarını vurguladı.

TEŞKİLATLARIMIZ KAPI KAPI DOLAŞTI
Delican, “Ramazanda özellikle aile ziyaretleri gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızla bire bir diyalog kurmaya çok özen gösterdik. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız ana kademe hep birlikte ev iftarlarına ağırlık verdik. İl başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri ilçelerde özellikle kapı kapı dolaştı. Bu konuda yönlendirmelerde bulunduk” diye konuştu.

BAKAN SOYLU’NUN KATILDIĞI ÇOK GÜZELDİ
Delican, “Kendim de bu iftarlara katılmaya dikkat ettim. Esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla da bir araya geldik. En güzel olan programlardan biri de sayın bakanımız Süleyman Soylu ile birlikte sahil güvenlik gemimizde kahraman denizci askerlerimizle yaptığımız iftardı. O çok güzeldi. Hem İzmirlilerle hem de STK’larla bir araya geldik. Bizim için çok önemliydi. Programlarımıza devam ediyoruz” dedi.

EKMEĞİ PAYLAŞMANIN AYRI BİR TADI VAR
Delican, “Bu ramazanda o uhrevi havada halkımızla birlik beraberliğin ne kadar önemli olduğunu yaşadık. Onlarla birlikte olmanın bizim için ne kadar önemli olduğunu vatandaşlarımızla beraber olarak göstermek istedik. Bunda da hem biz memnun olduk hem de vatandaşlarımız gayet memnun oldu. Çünkü ekmeği paylaşmanın ayrı bir tadı ve bereketi var. Sofralarımız da bu paylaşımla birlikte doldu taştı. Ben bu paylaşımdan oldukça memnunum” diye konuştu.  

GEÇEN SENEKİLERDEN FARKLIYDI
Delican, “Şimdi kongre süreçleri başlayacak. Sürecin öncesinde hem maneviyatımızı güçlendirip hem de tuttuğumuz oruçlarda ve kıldığımız teravihlerde vatandaşımızın yanında olmak ayrıca çok daha önemli değerler kattı. Onlarla birlikte olmanın bize yaşattığı mutluluk bambaşka.  Elimizden geldiğince tüm ilçelere gitmeye çalıştık. Geçen senekli ramazanlarda tüm ilçelerde teşkilatlarımızla yapmıştık. Bu sene ise halkımızla yaptık” ifadelerini kullandı.