GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Nisan 2020 Cumartesi 00:46

AK Partili Dağ o mesajlar için CHP’ye patladı: Bir süre yalanlarınıza ara verin!

İzmir Milletvekili Dağ, sosyal medyada hızla yayılan sms hakkında konuşurken CHP’yi hedef aldı. Dağ, “Her gün CHP’li yöneticilerin virüs gibi çoğalan yalanlarını düzeltmek de Koronavirüs ile mücadelenin bir boyutu halini aldı. En azından bir süre bu yalanlarınıza ve çarpıtmalarınıza ara verin” dedi.

EGEDESONSÖZ-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs ile mücadele edildiği günlerde sağlık personelleri için kiraladığı yurt ve otelin Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, ‘talebimi yok’ denilerek reddedilmesi kriz yarattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel ve milletvekillerinin de katılım gösterdiği online basın açıklamasında üniversite yönetimi için, “Bu nasıl kibirdir anlamış değilim. Çok üzücü…” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan kamuoyunda, sosyal medyada sağlık çalışanlarından konaklama için yoğun talep geldiği ve üniversitenin buna cevap veremediği yönünde iddialar yer aldı. Bazı CHP’li yöneticiler bu durumun doğru olduğunu ifade etti. Öte yandan sosyal medyada hızla yayılan bir sms dikkat çekti. Kısa mesajda konaklama talepleri yer alıyordu. Bu kısa mesajın içinde yer alan talepler AK Parti kanadından ve üniversite yönetimi tarafından reddedildi ve yalanlandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) kamuoyuna yaptığı bilgilendirmeyi paylaşan Dağ atılan kısa mesajların eski tarihli olduğunu ifade eden metne ekstra olarak, “Her gün CHP’li yöneticilerin virüs gibi çoğalan yalanlarını düzeltmek de Koronavirüs ile mücadelenin bir boyutu halini aldı. En azından bir süre bu yalanlarınıza ve çarpıtmalarınıza ara verin” dedi.