GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Şubat 2022 Cuma 10:22

AK Partili Dağ duyurdu: Teknoloji üssünde geri sayım başladı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’de kurulacak olan Bilişim Vadisi İzmir Teknoloji Üssü için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca 10 milyon lira hibe desteği verileceğini duyurarak, projenin de ihale aşamasına geldiğini açıkladı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Dağ, teknoloji üssünün İzmir de dahil Türkiye’deki üniversitelerin araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle birlikte bir üretim merkezi olmasının yanı sıra küresel ölçekte bir niteliğe de sahip olacağını belirtti. 

Yüzlerce ulusal ve uluslararası firmaya ev sahipliği yapacak üssün binlerce kişiye istihdam sağlayacağının altını çizen AK Parti’li Dağ, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün de (İYTE) Bilişim Vadisi İzmir Teknoloji Üssü’ne ilişkin yürütülmekte olan fizibilite ve hazırlık çalışmalarına önem verdiğini belirtti. 

İZMİR’E LAYIK BİR TEKNOLOJİ ÜSSÜ
İzmir’in ihtiyacı olan bu projenin hayata geçmesinde üzerine düşenleri yerine getirmekten geri kalmayacaklarını aktaran Dağ, şu değerlendirmede bulundu: 

“Hem bir İzmir milletvekili olarak hem de yürütmekte olduğumuz Milli Teknoloji Hamlesi konusunda milletimize karşı hissettiğimiz sorumluluk gereği, şehrimizden ve bilim insanlarımızdan gelen her türlü talebin yerine getirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İzmir’e layık bir teknoloji üssünü şehrimize ve ülkemize kazandırmak için titizlikle çalışıyoruz. Bakanlığımız teknoloji üssü için 10 milyon lira kaynak aktardı. Proje de ihale aşamasına geldi, bununla ilgili çalışmalara başlandı. Sürecin hızlanmasına vesile olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Desteği için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a teşekkürlerimi iletiyorum.”