GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Nisan 2022 Salı 14:50

AK Partili Dağ duyurdu: BASBAŞ kritik virajı aştı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ İzmir’in 3’üncü serbest bölgesi olacak olan Batı Anadolu Serbest Bölgesi için imzaların atıldığını duyurdu. İşletme yetkisi 30 yıl süreliğine BASBAŞ Batı Anadolu Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi'ne devredildi.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Kararı 8 Eylül tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan, İzmir'in Bergama ilçesinde kurulması planlanan Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin işletme hakkının Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi’ne devredilmesine dair imzalar atıldı.

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ve Serbest Bölgeler Genel Müdürü Emel Emirlioğlu’nun imzaladığı belgeye göre Batı Anadolu Serbest Bölgesi'ni kurma ve işletme yetkisi 30 yıl süreyle BASBAŞ Batı Anadolu Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi'ne verildi.

Metinde, “Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin BASBAŞ tarafından gerekli alt ve üst yapı yatırımlarının yapılarak faaliyete geçirilmesi ve işletilmesi ve bu yatırımların işletme süresince idame ve geliştirilmesine ilişkin usul ve esaslar ile hak ve yükümlülüklerin belirlenmesi amacıyla hazırlanan "Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin Basbaş Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi Tarafından Kurulup İşletilmesine Dair Sözleşme” imzalandığı tarihte yürürlüğe girecek olup, 30 yıl süre ile geçerli olacaktır.” ifadeleri yer aldı.



İZMİR’İN 3’ÜNCÜSÜ
Sözleşmeyi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal medya hesaplarından paylaştı. Batı Anadolu Serbest Bölgesi, İzmir’in üçüncü Türkiye’nin on dokuzuncu serbest bölgesi olacak ve 2.3 milyon metrekare alan üzerine inşaa edilecek.

BAŞKAN KOŞTU: BERGAMA’DA İŞSİZLİK TARİHE GÖMÜLECEK

20 bin kişinin istihdam edileceği Bergama Aşağıkırıklar Mahallesi’nde kurulacak olan Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile işsizliğin Bergama günlük yaşamı ve gündeminden silineceğine yaptığı açıklamasında işaret eden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Göreve geldiğimiz ilk günden vizyon projelerimizi yaşama geçirmek için büyük gayret gösterdik. Göstermeye devam ediyoruz. Bu projelerimiz arasında yer alan Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin biran önce faaliyete geçmesi için Ankara ile sürekli çalışma ve görüşme yapmaya devam ediyoruz. Bugün müjdeli bir haber daha aldık. Batı Anadolu Serbest Bölgemizin işletme hakkının Batı Anadolu Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi Anonim Şirketi’ne verilmesine dair sözleşmemiz imzalandı” dedi.

Bergama için Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nin biran önce faaliyete geçmesinin önemine yaptığı açıklamasında dikkat çeken Belediye Başkan Koştu, “Bu projemiz sadece Bergama’mız, Bakırçay Bölgemiz, İzmir’imiz için değil tüm ülkemiz için önemli bir vizyon projedir. Her aşamasını yakından takip eden ve bize destek olan çok değerli büyüğümüz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere dava ve yol arkadaşlarıma, büyüklerime ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
Çandarlı Limanı'na yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Batı Anadolu Serbest Bölgesi'nin 4 milyar dolar ticaret hacmine ulaşarak yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlaması ve bu suretle İzmir ve bölge ekonomisini canlandırmasını hedefleniyor. 2022 yılının başından itibaren bölgenin yatırımcılar için hazırlanması bekleniyor. Batı Anadolu Serbest Bölgesi için İzmir-Manisa Planlama Bölgesi için geçtiğimiz aylarda 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda değişikliğe gidilmişti.