GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Şubat 2017 Çarşamba 12:52

AK Partili Dağ’dan video-propaganda 2: Pinokyolu gönderme!

Video-propaganda yöntemiyle yeni anayasa hakkında bilgilendirme yapan Dağ, yayınladığı ikinci videoda 'Cumhurbaşkanı Meclisi Feshedebilir mi?' ve 'Cumhurbaşkanı tek başına yasama yapacak ve Meclisi yok mu sayacak?' sorularına yanıt verirken, ‘Pinokyolu’ gönderme yaptı.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi video-propaganda çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

AK Partili Dağ, hazırladığı ve sosyal medyadan yayınladığı videolarla hem yeni sistemi anlatıyor hem de kampanya sürecinde seçmene mesaj veriyor.

Dağ, yayınladığı ilk videoda mevcut sistemdeki çift başlılığın getirdiği olumsuzlukları anlatmış, yeni sistemde çift başlılık yaşanmayacağını dile getirmişti. Dağ, geçmişte Cumhurbaşkanları ve Başbakan olan isimler arasında yaşanan krizleri örneklerle belirtmişti.

Dağ, yayınladığı ikinci videoda bu kez 'Cumhurbaşkanı Meclisi Feshedebilir mi?' ve 'Cumhurbaşkanı tek başına yasama yapacak ve Meclisi yok mu sayacak?' sorularına yanıt verdi.



 

PİNOKYOLU GÖNDERME
Dağ'ın videoda Cumhurbaşkanı'nın istediği zaman Meclis'i fesh edebileceğine dair art niyetle yalan söyleyenlerin olduğunu ifade ettiği bölümde  'Pinokyo'  görselinin çıkması dikkat çekti.

Dağ şu ifadeleri kullandı:
Cumhurbaşkanı istediği zaman meclisi fesh edibilirmiş diye anlatanlar art niyetli yaklaşım içinde olanlar var. Yalan söylüyorlar. Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesi kararını aldığında kendi seçimlerini yenilenmesi kararını vermiş oluyor. TBMM seçimlerin yenilenmesi kararı verince kendi seçimlerinin yenilenmesine karar verecek. Dolayısıyla hiçbir Cumhurbaşkanı bu yetkisini mecbur kalmadıkça ullanmayacak. Bu karşılıklı seçimleri yenilene mekanizması sürekli erken seçim değil uzlaşı ve diyalog getirecek.

AK Parti iktidarları döneminde 1083 kanun yapmışısz. Bu bütün kanunların bizim dönemimizde yapıldığı anlamına gelmez. Bziler öncede kanun yapıldı.  Ancak bizim mevzuatımza göre bir çok idari düzenlemeyle yapılacak işler ne yazık ki kanunlarla yapılıyor. Yeni sistemde idari konularda kararnameyle direk düzenleme yapılabilecek. Bu sayede şikayet edilen bürokratik gecikmelerin önüne geçilecek. Mecliste istediği zaman o düzenlemeyi iptal edebilecek."