GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Nisan 2019 Pazartesi 15:31

AK Partili Dağ'dan Soyer'e 'söylem' çıkışı: Bu hareketlerinizle...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çağrıda bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırı ile ilgili paylaşımda bulunan Soyer'e yanıt veren Dağ, "“Bu söylem birlik ve beraberliği sağlama söylemi değildir. Elim bir hadiseden siyasi rant devşirme uğraşıdır. Bu hareketlerinizle bu şehre yazık etmeyin.İzmir halkını olumsuz söylemlerle germeye değil İzmir’e hizmet etmeye çalışmalısınız" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki şehit cenazesinde uğradığı saldırı Konak Meydanı'nda protesto edildi. Protestonun ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün İzmir şiddete karşı tek yürek oldu. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu şiddet eylemi, Türkiye siyasetinde aylardır sürdürülen iftira ve linç söylemlerinin kaçınılmaz ve utanç verici bir sonucudur. Faillerin ivedilikle cezalandırılmasını bekliyoruz” dedi.

Soyer'in açıklamalarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, tepki gösterdi. Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu söylem birlik ve beraberliği sağlama söylemi değildir. Elim bir hadiseden siyasi rant devşirme uğraşıdır.Bu hareketlerinizle bu şehre yazık etmeyin.İzmir halkını olumsuz söylemlerle germeye değil İzmir’e hizmet etmeye çalışmalısınız" dedi.